Hírlevelek

A praxissal kapcsolatos fontos információkat rendszeresen hírlevél formájában is közzétesszük. Amennyiben szeretne e-mailben is értesülni az aktuális hírekről, akkor a hírlevélre feliratkozási szándékát kérjük jelezze a balmad1praxis@gmail.com címen.

Hírleveleink

2024.06.10.

Tisztelt Páciensek!

 
A következő dolgokról szeretnénk tájékoztatni Önöket!
 
Szabadság: június hónapban nem tervezünk pihenést. Július hónapban, 8 és 12-e között mind a ketten szabadságon leszünk. Dr. Hutvágner Andrea, és asszisztensnője fognak bennünket helyettesíteni. A további információk a honlapon olvashatók. 
 
Orvostanhallgató: mivel rendelőnk a pécsi tudományegyetem akkreditált képző helye, ezért  július 15-től 19-ig egy külföldi orvostanhallgató fog a rendelésen részt venni Ezen a héten a rendelés egy része angolul fog zajlani. 
 
Egészségház: örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy június 10-től újból van szemészeti rendelés. Hétfőn, és csütörtökön van rendelés, 8 és 16 óra között. Időpontot a recepción (88 599 900) lehet foglalni.
 
Jövő hónap elején a nyárra tervezett összes szabadságunkról tájékoztatni fogjuk Önöket.
 
Tisztelettel: Soós Brigitta 

2024.05.09.

Tisztelt Páciensek!

 
A következő dolgokról szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
Tüdőszűrés: Balatonalmádiban újból van lehetőség tüdőszűrésre. Mellékletként küldjük a tájékoztatót.
 
Labor változások:
 • megújult a Synlab honlapja, így az időpontfoglalás is módosult
 • a várakozási idő megnőtt, kb. 5 hét. Kérjük, gondoljanak erre, és időben foglaljanak időpontot, ha szükséges vérvizsgálat.
 • a székletminta leadásához változott a tartály. Még elfogadják a most kapható, patikai forgalomban lévő tartályokat, de idővel majd a labor, illetve mi tudunk kiadni tartályokat.
Netdr applikáció: orvosi programunk fejlesztője, rendszergazdánk a Dericom KFT. kéri, hogy tájékoztassuk Önöket applikációs lehetőségükről. Erről szóló tájékoztatót szintén mellékletként küldjük, akinek van rá alkalmas készüléke, és szívesen használná, akkor töltse le az applikációt.
 
Egészségház: az Egészségházzal kapcsolatban nincs információnk, annyit tudunk, hogy tárgyalások zajlanak, de mivel ez az alapellátást nem érinti, így mi nem vagyunk a folyamat részei. Szeretnénk viszont mindenkit megnyugtatni, hogy mi nem készülünk elmenni, nem tervezünk másik munkahely után nézni.
 
Rendelésünk: továbbra is szeretnénk kérni, hogy kérjenek/ foglaljanak időpontot a rendelésre. Időpont nélkül jövök hosszas várakozásra számíthatnak.
 
Szabadság: május hónapra nem tervezünk szabadságot. Nyári szabadságok már tervben vannak, ha végleges időpontokat tudunk jelezni fogunk.
 
Tisztelettel: Soós Brigitta 
 

2024.04.01.

Tisztelt Páciensek!

 
Szerettem volna előbb jelentkezni, de betegségem miatt erőm nem volt, hogy leüljek a gép elé.
 
A következő dolgokról szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
 • Dr. Nagy Sándor Péter: szabadságon lesz április 2-án, és 3-án.Helyettesít Dr. Hutvágner Andrea. Kedden 10-12, szerdán 13-15 óra között.
 • Laborvizsgálatokra megnőtt a várakozási idő, jelenleg 4 hét. Kérem, gondolják át kontroll vizsgálataikat, hogy mire menni kell legyen friss labor eredmény.
Reméljük a szép időt sokat kihasználják, és a természetben pihennek.
 
További szép Húsvét hétfőt kívánok Önöknek, és családjaiknak: Soós Brigitta 

 

2024.01.18.

Tisztelt Páciensek!

 
Boldog Új Évet Kívánunk!
 
A következő dolgokról szeretnénk tájékoztatni Önöket.
 
Szabadság:
 • Dr. Nagy Sándor Péter: 2024. 01. 22-23-24., helyettesít: Dr. Czövek Máté
 • Soósné Brigitta: 2024. , 01. 26, és 02. 05. - 09. - nem leszek elérhető 
Pár szó rendelőnk működéséről:
 • idén helyettesítő orvosaink: Dr. Hutvágner Andrea, és Dr. Czövek Máté
 • rendeléseket időnként orvostan hallgatók, rezidensek, illetve mesterképzésen résztvevő ápoló hallgatók vehetnek részt (együttműködési kapcsolatban állunk a Pécsi Tudományegyetemmel, illetve a budapesti Semmelweis Tudományegyetemmel)
 • rendelésre kérjük, hogy foglaljanak időpontot az Erodiumon rendszeren keresztül, vagy kérjenek időpontot (telefonon, emailben)
 • időpont nélkül érkező páciensek - ha nincs sürgősségi ellátást igénylő állapota -, akkor hosszas várakozásra lehet számítani 
 • gyógyszer kéréseiket levelezőrendszerünkben várjuk
 • légúti megbetegedés esetén kérjük, hogy a várakozás idejére maszkot vegyenek fel
 • a laboratórium papír alapú leletet nem ad ki, aki nem tudja az EESZT-ből letölteni, jelezze, és emailben elküldjük, vagy mi kinyomtatjuk
Légúti megbetegedések: 
Kb. karácsonytól folyamatosan vannak légúti betegséggel járó megbetegedések. Javasoljuk, hogy recept nélküli készítmények legyenek otthon (pl. lázcsill., forróitalok, köptető, vitaminok). Elsőkörben ezen készítmények használata javasolt, és ha nem használnak, akkor  keressenek bennünket. 
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta 
 
2023.12.23.
 
Tisztelt Páciensek!
 
Év végi utolsó levelünkkel jelentkezünk.
 
Praxisunk létszáma továbbra is stagnál,  NEAK tájékoztatása szerint 1875 fő. 
Az új bejelenkezőket újból szeretettel köszönjük. Sajnos az idén is voltak nem várt, illetve várt távozások, az érintett családoknak együttérzésünket fejezzük ki.
 
Idén praxisunkban töltötte gyakorló idejét két orvostanhallgató, két belgyógyász rezidens, illetve egy háziorvos kolléganő, akinek a működési engedélyéhez kellett háziorvosi jelenlét.
Dr. Czövek Máté háziorvos rezidens továbbra is praxisunkhoz tartozik. Doktor úr jelenleg kötelező gyakorlatait tölti a kórházban, illetve szakrendelőkben, ha ezeket letöltötte, akkor teljes időben a praxisunkban fog dolgozni. 
 
Szeretnénk pár szervezet, hivatal, személy együttműködését megköszönni:
 • Köszönjük Fabó Péter polgármester úrnak az együttműködését, hogy az egészségügyet a szívén viseli
 • köszönjük a Gondos Panni Családsegítő Szolgálat kiváló munkáját. Köszönjük Dr. Sajtos Ildikó vezetőnek, munkatársainak, a területen dolgozó összes szociális gondozónak alázatos munkáját. 
 • köszönjük a György Patika, és az Optimum patika együttműködését
 • köszönjük a területen működő háziápolási szolgálat munkáját
 • köszönjük az Egészségház minden dolgozójának szíves együttműködését.
Nagyon szeretnénk megköszönni az Önök együttműködését, együttérzését, a bizalmukat. Nem is tudjuk kifejezni köszönetünket az adományokért. Nagyon sok tartós élelmiszert, élvezeti terméket (kávét, teák), és finomságokat tudtunk a Családsegítő Szolgálat munkatársainak, illetve Janositz Erika védőnőnek átadni. Külön köszönjük Sné Sz. T-nek, aki kreatív segítőivel 7 cipősdoboz adományt állítottak össze, és ajánlották fel praxisunk adománygyűjtéséhez. 
Nagyon köszönjük a bizalmukat, együttműködésüket, hálásak vagyunk, hogy összehangoltan, megértően tudunk együtt dolgozni. Szeretnénk ezt jövő is folytatni, főleg, mert sok új tervünk van. 
Praxisunk gépállománya növekedett, kaptunk kislabort, INR gépet, digitális testsúly és testmagasság mérőt, spirométert, és egy félautomata defibrillátort. Ezeket folyamatosan használni fogjuk, kampány szűréseket fogunk hirdetni.
 
Szeretnénk megköszönni azt a sok kedvességet, amit Önöktől kaptunk az évfolyamán. Hálásak vagyunk a sok csokiért, kávéért, süteményért, házi finomságokért, stb., amiket Önöktől kaptunk. Köszönjük a kedves szavakat, amiket szóban, vagy írásban kaptunk. 
Ha bárkit megbántottunk, megsértettünk, kérjük fogadja bocsánatkérésünket. Senkit sem szerettünk volna megbántani, de a feszített munka mellett előfordulhat, hogy rossz szóval vagy hangsúllyal fejeztük ki magunkat.
 
Kívánunk minden kedves páciensünknek, családtagjaiknak Kellemes Karácsonyi Ünnepet, és Nagyon Boldog Új Évet!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, Dr. Nagy Sándor Péter, és Dr. Czövek Máté
 

2023.09.01.

Tisztelt Páciensek!

 
Szeretnénk elérhetőségeinkről, illetve szeptember 1-től aktuális ügyeleti ellátásról tájékoztatni Önöket. 
 
Rendelő, háziorvos, asszisztens elérhetősége:
 
Rendelési időnk nem változott.
Telefonszámunk változatlanul: 88 599 910. 
Email is változatlan: balmadi1praxis@gmail.com,
Applikáció: Netdr páciens
Dr. Nagy Sándor Péter: 08 30 6464 332 - munkanapokon 8-16 óra között elérhető, kivétel, ha távolléte miatt helyettes orvos rendel.
Soósné B. Brigitta: 06 20 495 2778 - szintén munkanapokon 8-16 óra között elérhető, kivétel szabadságolás esetén. 
 
Ügyelet: 
 
Mint Önök által ismert, szeptember 1-től változik az ügyeleti ellátás. A döntést a kormány hozta, és az Országos Mentőszolgálat kezébe adták át, hogy megszervezzék, illetve, hogy irányítsák. A döntésben az almádi, és a környező települések polgármestereinek csak javaslattételi lehetőségük volt, de a döntésbe nem szólhattak bele. 
 
Balatonalmádiban helyben nem lesz ügyeleti telephely. Az OMSZ belső tájékoztatása alapján ennek oka járásunkban a humán erőforrás hiánya. 
 

Ami a leglényegesebb változás:

1830: a központi ügyeleti telefonszám. 

Ezt a mentőszolgálat egészségügyi téren is szakképzett diszpécserei veszik fel, akik nagyon sok esetben tudnak segíteni. Ha a szituáció lehetővé teszi, javasoljuk először ezt a telefonszámot hívni.

 

Azonnali segítség szükségessége esetén továbbra is a 112-es telefonszámot kell hívni!

 
Alábbiakban közöljük a Mentőszolgálat hivatalos tájékoztatását.
 

Az ügyeleti ellátásnak két pillére lesz:

A)    Háziorvosi ügyeleti ellátás: 1830

Hétköznap 16:00 és 22:00 között

Hétvégén, ünnepnap: 08:00-14:00 között

Amennyiben személyesen keresnék fel az ügyeletet, ezt az alábbi településeken tehetik meg:

Cím

Telephely

 

 

Csolnoky Ferenc Kórház: 8200 Veszprém, Kórház utca 1.

Földszint, főbejárattól jobbra a volt szájsebészeti osztály helyén

Ajkai Magyar Imre Kórház: 8400 Ajka, Korányi F. utca 1.

Kórház portától jobbra, a volt fertőző osztály helyén

Balatonfüred Rendelőintézet: 8230 Balatonfüred, Csárda u. 1.

Városi rendelőintézet földszint, bejárattól balra

Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő: 8500 Pápa, Jókai u. 5-9.

Kórház földszintjén, bejárattól jobbra külön folyosón

Deák Jenő Kórház: 8300 Tapolca, Ady Endre u. 1/3.

Külön épület a kórház udvarán

Orvosi rendelő: 8100 Várpalota, Felsőinkám u. 1.

Mentőállomástól 50 méterre, 10 emeletes épület földszint, külön bejárattal

Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet: 8240 Zirc, József Attila u. 17-19.

Kórház földszint, külön utcai bejárattal

 

B)     Sürgősségi ügyeleti ellátás: 1830

Hétköznap 22:00 és 08:00 között

Hétvégén, ünnepnap: 14:00-08:00 között

Hétköznap 16:00 és 8:00 között, hétvégén egész nap hívható e szám. A központi telefonszámot tárcsázva szakszerű tanácsot kap a beteg, szükség esetén sürgősségi ügyeleti autót, életveszély esetén mentőt küld a helyszínre az OMSZ.

Amennyiben személyesen keresnék fel az ügyeletet, ezt az alábbi településeken tehetik meg:

Cím

Telephely

Csolnoky Ferenc Kórház: 8200 Veszprém, Kórház utca 1.

Földszint, főbejárattól jobbra a volt szájsebészeti osztály helyén

Ajkai Magyar Imre Kórház: 8400 Ajka, Korányi F. utca 1.

Kórház portától jobbra, a volt fertőző osztály helyén

Balatonfüred Rendelőintézet: 8230 Balatonfüred, Csárda u. 1.

Városi rendelőintézet földszint, bejárattól balra

Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő: 8500 Pápa, Jókai u. 5-9.

Kórház földszintjén, bejárattól jobbra külön folyosón

 

A gyermekek ügyeleti ellátása az ügyeleti pontokon (azok működési idejében), továbbá is a Csolnoky Ferenc kórházban történik. A telefonszám ebben az esetben is 1830.

Szeptember elsejét követően az ügyeleti térképen is tudnak tájékozódni.

mentok.hu/ugyeletiterkep

Bízunk abban, hogy az integrált ügyeleti irányítás hatékony és szakszerű betegellátást fog eredményezni az átszervezést követően is!

Országos Mentőszolgálat

Tisztelettel: Dr. Nagy Sándor Péter, Soósné Brigitta

2023.05.01.

Tisztelt Páciensek!

 
Pár dologról szeretnénk tájékoztatni Önöket.
 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója alapján 2023. május 1-től megszűnik a kötelező maszkviselés az egészségügyi intézményekben.
Mindez ellenére kérjük, ha légúti panasszal érkeznek, akkor a saját, és a többi embertársaink érdekében a maszkot vegyék fel.
 
2023. május 2-án (kedden) hivatalos elfoglaltság miatt a rendelést rövidítjük, 12 óráig fog tartani.
 
2023. május 4-én, és 5-én mind a ketten szabadságon leszünk. 
Helyettesít Dr. Hutvágner Andrea háziorvos, és asszisztense a saját rendelőjükben.
Rendelési idő: 2023. május 4-én (csütörtökön): 11.00 - 13.00
                        2023. május 5-én (pénteken): 09.00 - 11.00
Vezetékes telefonunk a Doktornő rendelői számára át lesz irányítva.
 
2023. május 8-tól az eredeti rendelési időben várjuk önöket.
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta 
 

2023.04.03.

Tisztelt Páciensek!

 
Szeretnénk pár dologról tájékoztatni Önöket.
 
Szabadság:
Dr. Nagy Sándor Péter: április 4-én (kedden), és április 11-én (szintén kedden). Helyettesít Dr. Hutvágner Andrea, 10 - 12 óra között.
Brigi: április 13 - 14.
 
Gyógyszeríratás: kérjük, hogy húsvét előtt nézzék át gyógyszereiket, időben jelezzék, ha írni kell őket. 
 
Rendelő:  kis magán örömünket szeretnénk megosztani Önökkel. Április 1-én volt, hogy Nagy doktor úrral 16 éve együtt dolgozunk. 
Tavaly óta terveztük, hogy megújítsuk rendelői környezetünket, új bútor beszerzésével. Sajnos ezt tavaly nem tudtuk megtenni, de idén gondoltunk egy nagyot és a meglévő bútorainkból átrendeztük a rendelőt. Praktikus okokból is helyet cseréltünk: a továbbiakban Nagy doktor úr a csap melletti falnál, én az ablaknál fogok ülni. Ez talán nem tűnik nagy változásnak, de számunkra óriási lépésnek tűnik.
 
Praxis: szeretnénk újból megerősíteni, hogy Nagy doktor úr nem kíván a praxisból elmenni, átadni. A Pécsi Tudományegyetem gyakorló háziorvosi rendelője vagyunk, ezért fogadunk orvostanhallgatókat, szakorvos jelölteket, illetve végzett kollégát a gyakorlati idő igazolása miatt. Március hónapban Dr. Timár Valéria háziorvos kolléganő volt velünk. A Doktornő húsvétot követően már nem jön. Dr. Czövek Máté szakorvos jelölt, továbbra is a csapatunk tagja. Amint kórházi gyakorlata engedi továbbra jön rendelni, de addig is a háttérben dolgozik. Legközelebb április 12-én fog Czövek doktor úr együtt dolgozni velünk a rendelőben.
Orvostanhallgatókat a nyárra várunk. 
 
Magánrendelés: hétfő, és szerda délután magán UH rendelés indult az Egészségházban, árjegyzéket, időpont foglalási lehetőséget az Egészségház honlapján megtalálhatják.
 
Állami intézkedések: többen kérdezték, hogy mi lesz velünk, hogy lesz a további munkánk a médiában elhangzottak alapján. Először is szeretnénk tisztázni, hogy két különböző dologról van szó. A háziorvoslás (mind felnőtt, mind gyermek), a fogorvoslás, a háziorvosi ügyelet nem a szakellátás, hanem az alapellátás része, jelenleg önkormányzattal kötött szerződés alapján működik. A szakrendelések (labor, reumatológia, neurológia, stb.) nem az alap-, hanem a szakellátások része. Az állam jelenleg a szakrendelők működtetését szeretné opcionálisan átvenni, nem az alapellátást. Attól, hogy mi az Egészségházban vagyunk, a mi rendelésünket ez nem befolyásolja, a háztól függetlenül dolgozunk, csak a helyet kapjuk tőlük.  
A  Polgármester úr szeretné az Egészségházat megtartani, szeretné, ha a rendelések megmaradnának, esetleg újabb rendelések legyenek. Az egyeztetések mind az Állami szervekkel, mind a szakrendelőkben dolgozó orvosokkal, szakdolgozókkal folyamatban van.
Egyelőre mi még nem tudjuk, csak sejtjük, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság mit tervez a háziorvosi rendelőkkel, az ügyelettel. Amint tudunk valamit tájékoztatni fogjuk Önöket.
 
Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de mi próbálunk bizakodóak maradni, és reméljük, hogy büszkék lehetünk arra, hogy egészségügyi dolgozók vagyunk. Minden várható változás ellenére mi továbbra is szeretnénk Önöket a lehetőségekhez képest a legjobban, a legszakszerűbben ellátni! Köszönjük támogatásukat, bizalmukat!
 
Rendelői képünkkel szeretnénk Önöknek, és családtagjaiknak Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánni!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, Dr. Nagy Sándor Péter, és Dr. Czövek Máté
 
 

 

2022.12.23.

Tisztelt Pácienseink!

 
Idei évi utolsó, összefoglaló levelünket szeretnénk megosztani Önökkel.
 
Praxisunk létszáma stagnál, társadalombiztosító tájékoztatója szerint jelenleg 1863 fő tartozik hozzánk.
Az új bejelentkezőket újból szeretettel köszöntjük. Sajnos voltak nem várt, és várt távozások, az érintett családoknak együttérzésünket fejezzük ki.
 
Mozgalmas évet zárunk, ami még nagy részben a Covidról szólt.
Az év elején az almádi oltóponton kellett a szabadidőnk terhére, térítésmentesen dolgoznunk. általunk, ekkor 171 fő részesült védőoltásban.
 
Nyáron sikerült régi vágyunkat megvalósítani, hogy egyszerre tudjunk szabadságra menni. Az egészségházban dolgozó háziorvosok orvosi program váltásának köszönhetően már rálátunk egymás adatbázisára, így Önök ugyanolyan ellátásban részesülnek a másik kollégáknak, mintha hozzánk jöttek volna. 
 
Nagy örömünkre szeptemberben csatlakozott csapatunkhoz Dr. Czövek Máté általános orvos, háziorvos szakorvos jelölt, aki praxisunkat választotta gyakorlóhelyként. Örömmel vettük doktor úr lelkesedését, tanulni vágyását, jó csapat munkáját. Köszönjük, hogy bizalommal fogadták! Doktor úr jelenleg a szükséges gyakorló idejét tölti egyéb területeken, de várjuk vissza, addig ha szükséges a háttérben dolgozik, ezzel is segítve az Önök minél korrektebb ellátását.
 
Szeretnénk pár szervezet, hivatal, személy együttműködését megköszönni:
 • köszönjük először is Fabó Péter polgármester úrnak, hogy személyesen eljött bemutatkozni, és, hogy a betegek ellátását a szívügyének tekinti
 • köszönjük a Gondos Panni Családsegítő Szolgálat kiváló munkáját. Köszönjük Dr. Sajtos Ildikó vezetőnek, és a területen dolgozó összes szociális gondozónak alázatos munkájukat.
 • köszönjük a György Patika, és az Optimum Patika együttműködését
 • köszönjük szépen a területen működő házi ápolási szolgálat munkáját.
 • köszönjük az Egészségház minden dolgozójának a szíves együttműködést, külön köszönjük Fekete Krisztina főnővér, és Janositz Erika védőnő munkáját
 • köszönjük Önöknek azt a rengeteg sok adományt, amit kaptunk. 
Nagyon köszönjük az Önök megtisztelő bizalmát, az egész éves együttműködésüket. Mi nagyon hálásak vagyunk, hogy az Önök bizalmasai lehetünk, hogy összehangoltan, megértően tudunk együtt dolgozni.
 
Szeretnénk megköszönni azt a sok kedvességet, amit Önöktől kaptunk az évfolyamán. Hálásak vagyunk a sok csokoládéért, kávéért, süteményért, üditőért, amivel a napjainkat vidámabbá tették. Köszönjük a sok kedves mondatot, amit szóban, írásban, vagy imában kapunk Önöktől.
Ha bárkit megbántottunk, megsértettünk, kérjük fogadja bocsánatkérésünket. Senkit sem szerettünk volna megbántani, de a feszített munka mellett előfordulhat, hogy rossz hangsúllyal, vagy szóval fejeztük ki magunkat.
 
Kívánunk minden kedves páciensünknek, családtagjaiknak Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepet, és Nagyon Boldog Új Évet!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, Dr. Nagy Sándor Péter, és Dr. Czövek Máté 
 
 

2022.11.13.

Tisztelt Páciensek!

 
A következőkről szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
Szabadság.
 
Dr. Nagy Sándor Péter: egyelőre nem tervez 
 
Brigi: 2022. november 16 -18. között,  telefonon nem leszek elérhető. 
November 21. és 25. között egészségügyi okok miatt személyesen nem tudok a rendelőben megjelenni, de otthonról dolgozni fogok. Nagy doktor úr rendelőben egyedül lesz, ezért kérem, hogy aki gyógyszert, vagy beutalót szeretne az levélben jelezze, vagy hívjon mobil elérhetőségemen (06 20 495 2778). Ha a telefont nem tudom fel venni, akkor mindenkit visszahívok. 
2022. november 28-tól már az eredeti felállásban fogunk dolgozni.
 
Oltások:
 
Influenza: ingyenesen adható oltóanyag továbbra is rendelkezésre áll. November 14-én 9 órától, november 15-én 8 órától bent leszek, aki szeretne oltást, jöjjön. November 16-tól csak rendelési időben, bejelentkezést követően tudja a Doktor úr az oltást beadni.
Receptre is tudunk oltóanyagot írni, ami bármelyik patikában kiváltható.
 
Tüdőgyulladás elleni védőoltás: praxisunk javasolja a beadását, receptre tudjuk írni. 3-5 évente javasolt ismételni.
 
Adománygyűjtés:
A korábbi évekhez hasonló idén is lesz adománygyűjtés. Tavaly azt gondoltam, hogy ennél az évnél nem lesz rosszabb, jövőre már könnyebb lesz mindenkinek. Sajnos ez a jóslatom  nem vált be, idén van a legnagyobb szükség arra, hogy összefogjunk, és segítsünk. 
A válság, és korlátozott vásárlások miatt tudom, hogy kevesebb jut adományra, de aki egy kicsit is tud segíteni, annak nagyon hálás lennénk.
Pénzt, vásárlási utalványt nem fogadunk el. Amit várunk, nem romlandó élelmiszerek (pl. száraz tészta, konzerv, olaj, cukor, liszt, kávé, stb.), egyéb háztartási szerek (pl. mosószer, öblítő, stb.). Kérem nézzenek körül otthon, és ha bármiből van egy-egy felesleges darab, kérem hozzák be a rendelőbe.
A gyerekekre gondolván egy-egy tábla csokoládét, kisebb játékokat, plüssöket is szeretettel fogadunk.
Az összegyűjtött adományt a Családsegítő munkatársai, illetve a védőnőnk fogja az arra rászoruló almádi családok részére eljuttatni. 
Segítő szándékukat előre is köszönjük!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta 

2022.10.09.

Pár dologról szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
Szabadság:
 • Brigi: október 14.
 • Dr. Nagy Sándor Péter: 
  • október 12. (szerda): helyettesít Dr. Czövek Máté, 13.00 - 15.00 óra között
  • október 19. - 21. (szerda-péntek): helyettesít Dr. Czövek Máté, szerda 13.00 - 15.00, csütörtök 10.00 - 12.00, péntek 10.00 - 12.00 óra között
 • Október 24. - 25-én (hétfőn, kedden) mind a ketten szabadságon leszünk, helyettesít Dr. Hutvágner Andrea a saját rendelőjében.
Szombati munkanap: október 15. (szombat) munkanap, rendelőnkben nem lesz rendelés. Sürgősségi ellátást Dr. Hutvágner Andrea biztosítja,09.00 - 11.00 és 14.00 - 16.00 ra között. Telefonszám: 06 88 599 912.
 
Oltások: többen kérdezték már, hogy tudunk-e már valamit a Covid, illetve az influenza elleni védőoltásról. Sajnos egyik oltásról sem kaptunk még hivatalos tájékoztatást, hogy mikor kapnak a rendelők oltóanyagot. Mi is csak várakozunk, és reméljük, hogy 2 héten belül valamilyen érdemi információt kapunk. Patikában egyik sem kapható, receptet írni nem tudunk.
 
Egészségház: az Egészségház vezetősége nyomatékosan kérte, hogy tájékoztassuk Önöket, hogy amennyiben bármelyik szakrendelésre foglalt időpontra nem tudnak megjelenni,azt a recepción mondják le. Köszönjük együttműködésüket!
 
A félreértések elkerülése végett szeretnénk megerősíteni, hogy az Önök háziorvosa továbbra is Nagy Sándor Péter doktor úr, aki nem tervezi a praxist átadni. Czövek Máté doktor úr szakorvosjelöltként a csapatunk tagja lesz 3 évig, mivel praxisunk a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Karának akkreditált családorvos-képző helye. Czövek doktor úr emiatt ugyanúgy részt vesz a betegellátásban, a betegutak szervezésében, a helyettesítésben, a szűrővizsgálatokban, a telemedicinális ellátásban, mint mi. Mi eddig is, és ezután is számítunk a tudására, munkájára, mellyel az Önök ellátását még jobbá tudjuk tenni. Bizalmukat köszönjük!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta és Dr. Nagy Sándor Péter 

2022.09.02.

Tisztelt Páciensek!

 
Reméljük, hogy a nyár folyamán mindenkinek sikerült pihenni, feltöltődni! 
 
Pár dologról szeretnénk Önöket tájékoztatni:
 
Rendelési idő: szeptember 5-től az eredeti rendelési idő áll vissza, így keddenként is 13 óráig leszünk.
 
Továbbképzés: szeptember 16-án pénteken, mind a ketten továbbképzésre megyünk. Helyettesít Dr. Hutvágner Andrea a saját rendelőjében, és rendelési idejében (12.00 - 15.00). Telefonszáma: 88 599 912. A rendelésen való megjelenéshez időpont foglalás szükséges.
 
Egészségház: 
 • labor: időpontfoglaláshoz javasoljuk a www.synlab.hu oldal használatát. Az eredményt - ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkező páciensek - az eeszt.gov.hu oldalról le tudják tölteni.
 • szemészet: telefonos elérhetősége szeptember 1-től megváltozott. A rendelőt telefonon csak a rendelés első és utolsó órájában lehet elérni, a köztes időben nem tudják a hívásokat fogadni. Időpont foglalás továbbra is a recepción történik, 07.00 - 18.00 óra között.
 • reumatológia: telefonos elérhetősége szeptember 1-től változott. Rendelési napon csak 09.00 - 10.00 óra között tudják a hívásaikat fogadni. Időpont foglalás továbbra is a recepción történik.
Rezidens orvos: mint tudják rendelőnk a Pécsi Tudományegyetem Családorvosi Tanszékének háziorvosi oktató praxisa. Így örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. szeptember 5-től Dr. Czövek Máté háziorvos szakorvosjelölt (rezidens) fogja csapatunkat erősíteni. 
Kérjük fogadják őt szeretettel, bizalommal!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta

 

2022.08.15.

Tisztelt Pácienseink!

 
A következőről szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
2022. augusztus 22. és 26. között mind a ketten a Doktor úrral szabadságon leszünk. 
 
Helyettesít: Dr. Hutvágner Andrea és asszisztense a saját rendelőjükben. 
 
Rendelési idő:
hétfő: 11.30 - 13.30
kedd: 11.00 - 13.00
szerda: 11.30 - 13.30
csütörtök: 11.00 - 13.00
péntek: 11.00 - 13.00
A személyes megjelenéshez időpont foglalása szükséges.
 
Gyógyszer kérés: 
 - telefonon: 88 599 - 912, illetve saját vezetékes számunk át lesz irányítva a Doktornő rendelőjébe
 - email-en: gyógyszer kéréses leveleiket át fogjuk küldeni a Doktornő email címére, egyéb levelekre, kérdésekre csak a következő héten fogunk tudni reagálni
 - Erodium rendszeren keresztül érkező kéréseiket csak augusztus 29-e után tudjuk feldolgozni
 - saját mobil elérhetőségeinre érkező kéréseket, a postaládába bedobott gyógyszer igényeket is csak augusztus 29-e után tudjuk feldolgozni.
 
2022. augusztus 29. és szeptember 2. között Nagy doktor úr egyedül fog rendelni
 
2022. szeptember 5-től már az eredeti felállásban, és rendelési időben fogjuk Önöket várni!
 
A nyár utolsó heteire kívánunk Önöknek kellemes pihenést, kikapcsolódást!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter
 

2022.06.14.

Tisztelt Páciensek!

 
Nyári hírlevelünket szeretnénk Önökkel megosztani.
 
Szabadság:
 
Dr. Nagy Sándor Péter: 2022. július 11-14, augusztus 1-5, és augusztus 22-26.
 
Soósné Brigitta: 2022. július 15., és augusztus 22-szeptember 2.
 
Nagy doktor szabadsága alatt Dr. Hutvágner Andrea fog helyettesíteni.
Bizonyára észrevették, hogy augusztus 22 és 26 között mind a ketten szabadságon leszünk. Ez idő alatt egyikünk sem lesz sem telefonon, sem emailben elérhető. Dr. Hutvágner Andrea és asszisztense fog bennünket helyettesíteni a saját rendelőjében, és rendelési idejében. A Doktornő és asszisztense mindent ugyanúgy meg fogni tudni csinálni mintha mi dolgoznánk.
Honlapunkon bővebb tájékoztatást fognak találni a helyettesítésről.
 
Rendelésünkről:
 • saját hatáskörben úgy döntöttünk, hogy június 13-tól rendelőnkben nem kérjük a szájmaszk viselését. Ezalól kivételt képeznek a légúti panasszal érkezők, illetve, azok, akik saját döntésből szeretnék viselni a maszkot.
 • az Egészségházban továbbra is szükséges a maszk viselése
 • rendelésünkre továbbra is időpontfoglalással lehet jönni, aki időpont nélkül jön, az - esetleg - hosszas várakozásra számíthat. Ha sürgősségi okból jönnek rendelőnkbe, azt kérjük egyértelműen jelezzék, mert csak akkor tudunk soron kívüliséget biztosítani. 
 • gyógyszert csak saját pácienseink részére írunk fel, így kérjük, hogy látogatóba érkező rokonaik, ismerőseik (ha szednek rendszeresen gyógyszert) hozzanak eleget magukkal
 • kérjük, nézzék át jogosítványukat, kishajó vezetői engedélyüket, mert egységesen 2022 június 30-án a vészhelyzet alatt lejárt okmányok érvényességi ideje lejár
 • az emelt, és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényessége 2022. augusztus 29-ig él
 • július 4 és 8 között orvostanhallgató fog rendelésünkön részt venni, kérjük fogadják őt bizalommal
 • javasoljuk Ügyfélkapus hozzáférést az EESZT-hez, mert a leletek oda vannak feltöltve, ezáltal otthon könnyen le tudják tölteni
Változás: Nagy doktor úrral idén ünnepeltük, hogy már 15 éve együtt dolgozunk, ezért úgy döntöttünk, hogy a megújulás jegyében a rendelői bútorzatot lecseréljük, illetve, hogy helyet cserélünk. Ha meglesz az új bútorzat terve, illetve találunk egy asztalost, aki legyártja, akkor szeptembertől már megújult környezetben fogjuk Önöket várni. 
 
 
Tavalyi évhez hasonlóan idén nyárra is szeretnénk pár hasznos információt megosztani Önökkel:
 • nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, nyáron 3-4 liter folyadék ivása is szükséges lehet, javasoljuk, hogy autóban, kézitáskában mindig tartsanak maguknál folyadékot, ha lehet ásványvizet
 • nagy melegben - mivel az erek kitágulnak - csökkenhet a vérnyomás, amely rossz közérzettel, ájulás érzéssel, szédülékenységgel járhat, amennyiben ezt tapasztalják, kérjük jelezzék felénk, és a vérnyomáscsökkentő gyógyszert, vagy dózisát módosítani fogjuk
 • nyári melegben javasoljuk könnyű ruházat, kalap viselését, 11 és 15 óra kerüljük a napon való tartózkodást
 • ha a bőr leég, akkor hűteni kell, pl. jégzselével, majd a bőr megnyugtatására Panthenol sprayt lehet használni, ha a bőr felhólyagosodik, erősen fájni kezd, akkor érdemes orvoshoz fordulni
 • hosszú utazás esetén javasoljuk a 2-3 óránkénti megállást, pihenést, a lábak megmozgatását
 • ha hosszabb útra indulnak kisebb elsősegély csomag, illetve eseti gyógyszerek (pl. lázcsillapítók, széklet fogók) legyenek Önöknél, illetve rendszeresen szedett gyógyszereiket is vigyék magukkal. Krónikus betegség esetén a legutolsó szakorvosi leletet, szívbetegek a legutolsó EKG vizsgálat leletét tegyék magukhoz.
 • rovarcsípés esetén, amennyiben egy vörös, meleg tapintatú duzzanat jelenik meg, javasoljuk Fenistil gél használatát (de ezzel napon nem lehet tartózkodni),  illetve pár napig antihisztamin szedését (pl. Cetirizin - recept nélkül kapható), borogatást (fontos, hogy ne eceteset!), jegelést, ha ezen terápiákra nem történik érdemi változás, úgy háziorvos felkeresése javasolt
 • kora tavasztól tapasztaljuk, hogy rengeteg kullancs van, ha a kullancsot kivették a megfigyelésen kívül egyéb teendő nincs. Ha a feje bennszakad, azzal sincs teendő, az élettelen kitinvázt pár nap alatt ledobja a bőr. Ha a bőr sérülésével sikerült csak a kullancsot kivenni, akkor egy kis Betadinos ecsetelés javasolt, más nem. Ha kullancscsípés után 3 nap múlva 5 cm-nél nagyobb gyűrűszerű piros bőrjelenség tűnne elő, vagy ha nem emlékszünk csípésre de egy 8 cm átmérőjű gyűrűszerű halványpiros foltot észlelünk, akkor háziorvost fel kell keresni.
 • javasoljuk hypertoniás betegeinknek, hogy a vérnyomásmérőjüket, diabetes betegeinknek, hogy a cukormérőjüket is vigyék magukkal nyaralásukra.
További információk a honlapunkon www.almadi1haziorvos.hu találhatók.
 
Kívánunk minden kedves páciensünknek kellemes nyarat, kikapcsolódást, sok-sok örömteli pillanatot!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter 

2022.05.19.

Tisztelt Páciensek!

 
Pár dologról szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
Rendelésünk:
Kérjük, hogy rendelésünkre sürgős eset kivételével minden esetben foglaljanak időpontot!
 
2022. május 26-án csütörtökön nem rendelünk, rendelőnkben nem leszünk elérhetőek. 
Az Önök ellátását Dr. Hutvágner Andrea rendelője fogja ellátni. Rendelésre előzetes időpont foglalást követően, 11 és 13 óra között lehet menni. Telefonon számuk: 06-88-599-912.
Május 27-től az eredeti rendelési idő áll vissza.
 
 
Szabadság:
Brigi: 2022.05.30.-06.02.
Dr. Nagy Sándor Péter: egyelőre júniusra nem tervez szabadságot
 
Nyári hírlevelünkben már a nyári szabadságainkat jelezni fogjuk.
 
Egészségház:
Röntgen: az Egészségház tájékoztatója szerint a kedden készült felvételek eredménye szerda délután, szerda délelőtt készült felvételek lelete csütörtökön délután, csütörtök délelőtt készült felvételek eredménye a következő hét kedd délutánján lesz elérhető az EESZT-ben.
 
Belgyógyászati rendelés: május elejétől újból van szakorvosi rendelés az Egészségházban. Dr. Szentes Enikő minden kedden 8 és 14 óra között rendel. Fontos, hogy a rendelés beutaló köteles!
 
Covid betegség:
Teljesen nem tűnt el a betegség, bár a megbetegedések száma jelentősen csökkent praxisunkban. Az utóbbi időben két esetben is nagyobb rendezvényen betegedtek meg pácienseink. Kérjük, hogy a maszkviselésre, kézfertőtlenítésre ügyeljenek! 
Ezzel együtt a 4. oltás felvétele egyelőre  - most úgy látjuk -, hogy halasztható. Viszont, aki olyan külföldi országba utazik, ahol magas a megbetegedések száma, akkor javasoljuk az oltás felvételét. 
Várjuk, hogy őszre kifejlesztenek egy olyan oltást, amit csak egyszer kell beadni (mint az influenzát). 
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta 
 
2022.04.03.
 
Tisztelt Páciensek!
 
Pár dologról szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
Szabadságaink:
 • Dr. Nagy Sándor Péter: 2022. április 11-14., helyettesít: Dr. Hutvágner Andrea
 • Soósné Brigitta: 2022. április 21-22. 
Rendelésünk:
 • továbbra is csak időpontra lehet jönni rendelésünkre, időpontot lehet foglalni telefonon (vezetékesen, és mobilon), email-en keresztül, illetve az Erodium kártyával 
 • új fejlesztésként bevezetjük az emailen keresztüli beutalók kiküldését. Az Önök címét már berögzítettük adataik közé. Kérjük, azon hozzátartozójuk nevét írják meg, akihez az Önök email címét rögzíthetjük. Szeretnénk ezzel csökkenteni a recepción hagyandó papírok mennyiségét. Természetesen, aki nem tudja kinyomtatni a beutalókat, illetve nem szeretné, hogy így küldjük ki, akkor továbbra is kiadjuk a beutalót a hagyományos módon.
 • kérjük, hogy gyógyszer igényeiket - ha megoldható - emailen, vagy az appon keresztül kérjék
 • kérjük, ne felejtsék el, hogy egészségügyi intézményekben továbbra is maszk viselése kötelező
Ukrán menekültek ellátása:
 • praxisunk a Miniszteri rendeletnek megfelelően ellát ukrán menekülteket, akik a területünkön tartózkodnak. Az ellátandók a magyar egészségügyi  köréhez hozzáférnek, ha van menedékes státuszuk, vagy annak kérését igazoló dokumentuma, vagy magyar állampolgár ukrajnai állandó lakcímmel és febr. 24 után jött át a határon (útlevélben rögzítve). Ha egyik sincs, akkor mielőbb igényelni szükséges a menedékes státuszt a helyi kormányablakban. Az állam a 1812-es telefonszámon tolmácsot biztosít szükség esetén. Az ellátást angol, illetve német nyelven tudjuk biztosítani, így ha az illető ellátandó nem beszél magyarul, németül, vagy angolul, akkor kérjük, hogy tolmács, vagy ukránul/ oroszul beszélő kísérő legyen. 
   
  Az állam a határátlépéstől számítva 30 nap haladékot ad akkor, ha a fenti kategóriák közül egyik sem él még. 
   
  Ukrán menekültek ellátásához a következő adatok szükségesek:
  Név
  Születési dátum
  Valamilyen tartózkodási cím, vagy az ukrán cím
  Olyan dokumentum száma, amivel az illetőt egyértelműen azonosítani lehet, pl:
   - útlevél szám, vagy
   - menedékes igazolvány szám, vagy
   - menedékes igazolvány kérelmezését igazoló dokumentum (idegenrendészeti adatlap) azonosító száma, vagy
   - befogadó igazolvány száma (belépéskor adott ideiglenes tartózkodási engedély száma - ha nem volt úti okmánya), vagy
   - ha van, európai egészségbiztosítási kártya befotózva (EUCARD) - az esetben, ha az illető az EU területén aktív TB-vel rendelkezik mert pl. vendégmunkás volt az EU területén, vagy
   - menekült, menedékes, oltalmazott státusz kérelmezése előtt a belépéskor kiállított regisztrációs kártya száma.
Szavazásról:
 • karanténban lévő egyének a következőképpen szavazhatnak: A karanténban levő tünetes vagy tünetmentes szavazópolgárok a számukra kijelölt szavazókörben írásban jelezhetik (valaki beviszi, két sor, aláírás) igényüket mozgó szavazatszámláló urnára.
  A kormányzat a szavazatszámláló bizottságok, így a mozgó urnák számára is biztosított egyéni védőfelszerelést és felület/kézfertőtlenítő eszközt.
Tisztelettel: Soósné B. Brigitta 

2022.03.23.

Tisztelt Páciensek!

 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. március 26-án, szombaton a következő munkarend szerint dolgozunk:
 • 8.00 - 10.00: orvosi készenlét
 • 10.00 - 14.00: ápolói készenlét
 • 14.00 - 16.00: orvosi készenlét.
Ezen a napon csak sürgősségi ellátását biztosítunk a saját, a 2., és a 4.-es körzet páciensei részére.
Elérhetőségeink 8.00 és 16.00 óra között élni fognak.
 
Megértésüket köszönjük!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter 

2022.03.02.

Tisztelt Páciensek!

 
A következő dolgokról szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
Szabadság:
 • Brigi: 2022.03.04.-05., és 03.11., ezeken a napokon telefonon sem leszek elérhető
 • Dr. Nagy Sándor Péter: március hónapra nem tervez szabadságot
Covid-oltás: háziorvos kollégánk felajánlott 2 ampulla Pfizer injekciót, hogy oltsuk el, ezért 2022.03. 08-án van lehetőség oltáshoz jutni. Aki szeretne oltást jelezze. Kérem idős rokonukat is kérdezzék meg, aki oltópontra nem szeretne, vagy nem tud bejutni, hogy szeretne-e oltást. 10 fő jelentkezését várjuk.
 
Covid-betegség: kb. 2.5 hete jelentősen lecsökkent a Covid megbetegedések száma. Reméljük, hogy ez az 5. hullám lecsengését jelzi. Az Egészségház jelezte, hogy megszűnik a helyszíni tesztelési lehetőség. Továbbra is tudunk tesztelésre küldeni gyanús eseteket, de Veszprémbe kell bemenni. Több megkeresést kapunk Védettségi kártya miatt. Mi ebbe érdembe hozzászólni nem tudunk. Az otthoni gyorstesztekkel, illetve a mentősök által végzett gyorsteszttel kártyát, uniós igazolást nem lehet igényelni. Oltással, illetve PCR teszttel lehet.
 
Gyakornok: nagy örömünkre szolgál, hogy 2022. március 21-től 2 hétig egy hatodéves orvostanhallgató hölgy fog rendelésünkön részt venni. Kérem fogadják őt szeretettel, bizalommal. 
 
Gyógyszeríratás: kérjük, nézzék át gyógyszereit a négy napos ünnep előtt. A hosszú hétvége alatt nem leszünk elérhetőek, gyógyszert írni nem tudunk. Kérem, hogy az Önök részére a recepcióra kitett borítékokat pár napon belül vigyék el, mert a porta az el nem vitt borítékokat visszaadja nekünk. Rendelésünkre időpont egyeztetés után lehet jönni. Időpontot telefonon, email-en, vagy az Erodium rendszeren keresztül lehet foglalni. Gyógyszerigényt, aki tudja elektronikusan adja le (ezen az email címen, vagy a netdr-os címen, vagy az applikáción keresztül).
 
Egészségház: rendelőintézetbe továbbra is maszkviselés, és kézfertőtlenítést követően lehet jönni. Sajnos egyelőre belgyógyászati rendelés nincs. A többi rendelés változatlanul működik, de mindenhova időpont egyeztetés szükséges. 
 
Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésükre!
 
Jó egészséget kívánunk!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta

2022.02.02.

Tisztelt Páciensek!

 
Pár aktuális dologról szeretném tájékoztatni Önöket:
 
Szabadság: Nagy Sándor doktor február 4-én (pénteken) szabadságon lesz, helyettesít Dr. Hutvágner Andrea.
 
Covid-oltás: sajnos rossz hírünk van. Az Országos Oltási Munkacsoport az oltópontok munkáját azonnali hatállyal felfüggesztette, ami az almádi oltópontot is érinti. Ma délutánig mi is úgy tudtuk, hogy egész február hónapban az oltóponton oltani fognak a kollégák, illetve mi is vállaltunk oltási napot. A munkacsoport döntését mi is megdöbbenve vettük tudomásul, főleg úgy, hogy telefonon folyamatosan az almádi oltás felvételéről tájékoztattuk Önöket. Covid elleni védőoltást a veszprémi kórházban és a balatonfüredi oltóponton van lehetőség felvenni. Egyelőre praxisunkban nem tervezünk oltási napokat, rendelőnkben Covid-elleni védőoltás nincs.
 
Covid-betegség: ahogy a médiában is hallani nagyon sok a beteg. Praxisunkban is sok a megbetegedés, folyamatos a telefonos, email-es megkeresés. Az otthoni tesztelési lehetőséggel már hamar kiderül a fertőzöttség. Kérjük, hogy az otthon végzett teszteket fényképezzék le, és küldjék át nekünk emailben. A levélben kérjük, hogy panaszaikat sorolják fel, jelezzék táppénz igényüket, és telefonszámukat is írják le. Az így átküldött tesztelés tényét rögzítjük az EESZT-ben, és jelentjük a Népegészségügy felé. A Népegészségügyi intézet munkatársai telefonon veszik fel a kapcsolatot az érintettekkel, és a karantén idejéről tájékoztatják őket. Határozat már nem fog készülni, hanem a telefonos beszélgetésről fognak egy levelet email címre kiküldeni.
7-es táppénzes kódra az egészségügyi dolgozókat, és a pedagógusokat vesszük. Kérem, hogy a táppénzes időszak kezdetét pontos dátummal írják le, mert utólag a dátum módosítása nehezebb feladat. 
2022. január hónapban 112 fő volt táppénzen (nem csak covid betegség miatt). Viszonyításként, 2021-ben összesen 577 páciens volt keresőképtelen állományban. 
Telefonunk folyamatosan cseng, kérjük türelmüket. 
Tesztelési lehetőség továbbra van almádiban, de csak háziorvosi elrendelésre. 
 
Házipatika, kezelési lehetőségek: légúti hurut esetén javaslunk 1000mg C-vitamin, 2-3000NE D-vitamin, illetve gyulladás-, és fájdalomcsillapító gyógyszer (pl. Algopyrin, Panadol, stb.) szedését. A terápia kiegészíthető köptetővel, torokfertőtlenítővel, forró italporokkal. Antibiotikum szedését mindig egyénileg mérlegeljük. Antivirális terápiát csak indokolt esetben írunk fel. 
 
Rendelésünk: továbbra is van lehetőség a rendelésre jönni, de csak előzetes időpont foglalást követően. Nagyon kérjük, hogy ezt értsék meg részünkről, továbbra is járványhelyzet van. 
 
Köszönet: szeretettel osztom meg Önökkel Dr. Sajtos Ildikó intézményvezető asszony levelét, aki a karácsonyi adományt köszönte meg. Szeretném újból megköszönni, hogy közösen tenni tudtunk a rászoruló embertársainkért! Ez a levél Önöknek is szól, fogadják szeretettel Ildikó kedves szavait!
 
Kérjük, ha bármi kérdésük van, akkor keressenek bennünket bizalommal!
 
Jó egészséget kívánunk Önöknek!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter 

2022.01.03.

Tisztelt Páciensek!

 
Először is Nagyon Boldog Új Évet kívánunk Önöknek!
 
Biztos Önök is hallottak róla, hogy miniszteri utasításra a háziorvosi praxisokban egy januári pénteki és szombati napokon  oltanunk kell.
Mi praxisunkban 2022. január 15-én (szombaton) 14 és 18 óra között oltanánk.
Dr. Hutvágner Andrea (szombaton 10-14 óra közt), és Dr. Géber Anna (péntek 14-18 óra közt) háziorvos kollégák is oltani fognak a rendelőjükben.
 
Kérjük, hogy aki szeretne oltásra jönni az jelezze szándékát válasz levélben, vagy telefonon. Kérem, az is jelentkezzen, aki más időpontban jönne oltásra.
Lehetőség van első, második, illetve ismétlő (booster) oltások felvételére.
 
Oltóanyagaink: Sinopharm, Janssen, Pfizer, Moderna.
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta 
 
 

2021.12.19.

Tisztelt Páciensek!

 
Idei utolsó hírlevelünkben pár dologról szeretnénk tájékoztatni Önöket, illetve egy összefoglalót nyújtanunk az évről:
 
Szabadság: 
 Dr Nagy Sándor Péter:  december 20., 29., 30., 31. - helyettesít Dr. Hutvágner Andrea
 Soósné Brigitta: december 21., 22., 23., 27., 28.
 
Praxisunkról:
 
Létszámunk a Covid alatt is tovább nőtt, jelenleg a Társadalombiztosító tájékoztatása szerint 1840 fő.
Szeretettel köszöntjük az új bejelentkezetteket!
Sajnos többen elhunytak a praxis páciensei közül, az ő családjaik kérjük fogadják részvétünket!
Idén úgy tapasztaltuk, hogy kevesebb kisbaba született praxisunkban. Minden új kisbabának, és családjának, jó egészséget, sok örömet kívánunk!
 
Sajnos az idei év is szinte csak egy dologról szólt, az pedig Covid.
Év elején még nem nyithattuk meg a rendelőt Önök előtt, az ellátás telemedicinálisan folyt. Az oltásokat az egészségügyi dolgozók kapták meg januárban először, majd februártól már Önöket is küldhettük oltópontokra, illetve elkezdhettünk a rendelőben is oltani. Tavasszal az oltás szervezés mellett zajlott a Covid harmadik hulláma. Ez az időszak nagyon megterhelő volt számunkra. Rengeteg időt töltöttünk telefonálással, levelezéssel, hogy az oltásokat szervezzük, és, hogy Covid fertőzött betegeinkkel tartsuk a  kapcsolatot. Sokszor estig a rendelőben maradtunk, vagy hétvégén mentünk be a rendelőben oltást szervezni. Bevallom volt olyan, hogy elkéstünk beadási határidőről, mert egyszerűen nem volt energiánk az oltópont által küldött táblázatot kitölteni. Az oltópontok kérték a páciens nevét, születési idejét, TAJ számát, anyja nevét, és elérhetőségét táblázatba foglalni, mindezek 40-100 páciensre vonatkoztatva.Legtöbbször erre még 2 napunk sem volt, úgy, hogy mindezek mellett rendeljünk telemedicinálisan, illetve éljük saját magánéletünket is. De minden nehézség ellenére közös erővel Önökkel megoldottuk ezeket a helyzeteket, nagyon hálás vagyok Önöknek az együttműködésért, a közös munkáért. Köszönöm, hogy nem vették zaklatásként a délutáni, esti, hétvégi telefonokat, leveleket! Szeretnék újból elnézést kérni azoktól, akik nemtetszésüket, elégedetlenségüket osztották meg velünk. A füredi oltópont tavasz végén megdicsért bennünket, Önöket, minket, hogy az időpontokat tartották, a kért papírokat vitték magukkal. 
 
Ahogy már írtuk idén a telemedicinális ellátás került előtérbe, ahhoz, hogy ezt zökkenőmentesen meg tudjuk oldani fejlesztenünk kellett a számítástechnikai rendszerünket.
Idén januártól internet alapú orvosi programot használunk, mely nagy előnye, hogy már otthonról is hozzáférünk dokumentációjukhoz, illetve gyógyszert is tudunk írni. Azért is döntöttünk a váltás mellett, hogyha mi is megbetegszünk, akkor is az Önök ellátása folyamatos legyen. A program bevezetésével együtt hálózatba kezdtünk a Doktor úrral dolgozni, így egy rendelési idő alatt több páciens tudunk ellátni. A zökkenőmentes ellátáshoz egy új rendelői laptop vásárlásba is belevágtunk, mely pl. háznál történő előzmény visszanézést, vagy elektronikus receptírást segíti. Az új programunkból közvetlenül tudunk beutalót, igazolást küldeni, amennyiben nem kérik az orvosi pecsétet, és aláírást (az orvosi pecsét, és aláírás automatikus beállítása most van folyamatban). Programunk rendelkezik applikációval, amin keresztül szintén tartani tudják a kapcsolatot velünk. Ha érdekli Önöket, akkor a Play áruházból a Netdoktor applikációt kell letölteni, email címmel regisztrálni, és az "Orvosaink" alatt nevünket megkeresve, a kapcsolatot kezdeményezni.
 
Sokszor megkapjuk, hogy minket nem lehet elérni, nem vesszük fel a telefont. Igen, ez igaz, vannak olyan helyzetek, amikor nem tudjuk a telefont felvenni, de próbálkozni kell újból. Ezért kértük, hogy ha lehet, használják egyéb elérhetőségünket. Természetesen tudjuk, hogy nem mindenkinek van számítógépe, mobiltelefonja, de épp ezért, akik rendelkeznek ezekkel, akkor ők ne a vezetékes telefonszámunkon keressenek bennünket.
A következő módokon tudnak elérni bennünket:
 • az Egészségház portáján levelet, üzenetet hagyni a fakkunkban (csak zárt borítéban az adatvédelem miatt)
 • rendelőnkkel szembeni postaládába (pl gyógyszer kérés, javaslat leadása lehet)
 • emailen: két címünk van, ez az egyik, a másik balmadi1praxis@netdr.hu
 • applikáción keresztül mind a ketten elérhetők vagyunk
 • vezetékes telefonszámon: 06 88 599-910 - csak rendelési időben
 • Dr. Nagy Sándor Péter: 06 30 6464-332, erre a számra lehet sms-t küldeni, hétköznap 8 és 16 óra között
 • Soósné Brigitta: 06 20 495-2778, erre a számra lehet sms-t, viber üzenetet küldeni.
Ez jelenleg 12 fajta elérhetőség, amivel élni tudnak.
 
A viszonylag nyugalmas nyár után ősztől az ismétlő (booster) oltások szervezése, és a negyedik hullám menedzselése lett a fő feladatunk.A tavaszhoz képest nagy változás volt, hogy most nem mi hívtuk Önöket, hanem Önöknek kellett az ismétlő oltásra jelentkezni. Ez új fajta szervezést igényelt tőlünk. Először is egy napot ki kellett jelölnünk oltásra, listát írtunk, hogy ki, és milyen oltást kér. Ha ezt nagyjából átláttuk, akkor megigényeltük az oltóanyagot a kórházból, amit egy ott dolgozó kedves páciensünk elhozott a rendelőbe. Viszont volt úgy, hogy Nagy doktor úr reggel ment be az oltóanyagért a kórházba, majd elhozta nekem, mert egyik napról a másikra akkora igény lett az oltásra, hogy nem volt elég oltóanyagunk. Önöknek egy hozzájárulási nyilatkozatot kellett kitöltve hozni az oltásra, ami sokszor elmaradt, ezért a helyben kitöltéssel ment el az idő. Ezért az utóbbi oltásoknál már mi előre kinyomtattuk ezeket a papírokat. Az oltási igazolásokat egyesével írtuk meg. Augusztustól december közepéig 9 alkalommal szerveztünk oltást.
Számokban kifejezve a következőképpen állunk:
 • praxis létszáma: 1840 fő
 • Covid oltásban részesült (1. vagy 2. oltásban, oltóponton, illetve rendelőnkben): 1499 fő 
 • regisztrált, de az oltást nem vette fel: 49 fő
 • 60 éven felüli, nem regisztrált: 87 fő
 • Booster oltásban részesülők rendelőnkben: Pfizer-BioNTech 493 fő, Moderna 73 fő, Janssen 41 fő, Astra-Zeneca 1 fő, Sinopharm 1 fő, összesen 609 fő.
Az oltás szervezéssel, beadásokkal kapcsolatban szeretnénk pár személynek köszönetet mondani. Köszönjük Kenyeresné Czeglédi Nórának,hogy az oltóanyagokat eljuttatta rendelőnkbe.Köszönjük Dr. Kludák István pulmonológus főorvos úrnak, hogy segített az oltások beadásába. Köszönjük Szilágyi Jánosnénak, aki speciális fecskendők beszerzésével támogatta praxisunkat. Köszönjük Dr. Balogh Iván, és Dr. Baloghné Borbáth Erika segítségét az excell táblázatok kitöltésében. Köszönjük Babos Lászlónak és családjának az ajándékot, amivel fel tudunk frissülni. Köszönjük Major Csabának azt a kedves gesztust, amivel kolléganőimet, és engem meglepett, nagyon kedves volt. Külön köszönjük az Egészségház recepciósainak, hogy segítettek betegeink koordinálásában. És utoljára, de a legnagyobb köszönettel, és hálával, köszönjük Janositz Erika védőnő, és Fekete Krisztina intézményvezető főnővér munkáját az oltóanyagok beadása során.
 
Szeptembertől zajlik a Covid negyedik hulláma. Mi is úgy gondoltuk, hogy ez a hullám enyhébb lesz, kevesebb lesz a megbetegedés. Sajnos nem ezt tapasztaljuk rendelőnkben. Nagyon sok a megbetegedés, az viszont jó jel, hogy kórházi kezelésre nem szorult páciensünk. Saját megfigyelésünk, hogy az oltatlanok, illetve 2x oltottak vannak a fertőzés lehetőségének jobban kitéve. Kérjük, hogy az oltások felvételét mindenki gondolja át! 
Januártól folytatni fogjuk az oltások szervezését!
 
Idén tavasszal az új Egészségügyi Törvény jelent meg, ami praxisközösséget létrehozását írta elő. Így az egyéb rendelői munkánk mellett különböző dokumentumokat kellett határidőre beszerezni, és továbbítani az Egészségügyi Központ felé. A többi almádi háziorvossal, és gyermekorvosokkal létrehoztuk a saját praxisközösségünket. Jövőre már Önöket is bevonjuk munkánkba, mert jelentési kötelezettségünk van a Központ felé. 
Ahhoz, hogy továbbra is dolgozni tudjunk működési kártyánkat meg kellett hosszabbítani, így pontszerű on-line előadásokat hallgattunk meg, és vizsgáztunk le.
 
Adománygyűjtés:
 
Nagyon szépen köszönjük azt a sok adományt, amit rendelőnkbe eljuttattak. A Családsegítő Szolgálat munkatársai december 17-én elvitték, hogy szeretett csomagokat állítsanak össze a rászoruló almádi családoknak. Nagyon köszönjük a gyerekeknek szánt finomságokat, és játékokat! A mellékelt képen látható az összegyűjtött adomány.
 
Köszönet:
 
Szeretnénk köszönetünket kifejezni:
 • a György és Optimum patikáknak
 • Bomedic háziápolási szolgálatnak
 • az Infex informatikai cégnek
 • Családsegítő Szolgálat kiemelkedő munkáját nagyon köszönjük! Dr. Sajtos Ildikóra és az általa vezetett intézményre, Báles János helyettesre mindig lehet számítani. Köszönjük, hogy egész évben szorosan, összehangoltan tudtunk dolgozni, hogy mindig számíthatunk rájuk! Természetesen nagyon köszönjük a területen dolgozó szociális munkások, gondozók munkáját is!
Nagyon köszönjük az Önök megtisztelő bizalmát, az egész éves együttműködésüket! Mi nagyon hálásak vagyunk, hogy Önök a praxisunk tagjai, mi úgy gondoljuk, hogy összehangoltan, megértően tudunk egymással kommunikálni, dolgozni.
Természetesen tudjuk, hogy voltak olyan helyzetek, pillanatok (órák), amikor mi nem voltunk elég türelmesek, vagy megértőek. Kérjük legyenek velünk megértőek, nekünk is van magánéletünk, nekünk is volt Covidban elhunyt hozzátartozónk, a mi családtagjaink is voltak fertőzöttek. Szeretnénk jövőre is ugyanígy Önökkel együttműködve dolgozni!
 
Szeretnénk megköszönni azt a sok kedvességet, amit az év során kaptunk. A sok kávét, bonbont, virágot, ajándéktárgyat, a finom ételeket, süteményeket, üdítőket. De legjobban a sok kedves mondatot, biztatást, imát, gondolatot szeretnénk megköszönni, amivel lendületet adtak munkánknak. Tavasszal egyik délután, amikor egy rosszul sikerült telefon hívás után voltam, amikor úgy gondoltam, hogy "miért vagyok még itt, miért szervezem 18 órakor is az oltásokat", akkor jött egy levél, ami megköszönte a munkánkat, és ez a levél, és az a pár mondat volt, ami megerősített, hogy folytassam a munkámat. 
Ha bárkit megbántottunk, megsértettünk kérjük fogadja bocsánatunkat, nem szándékosan bántunk meg senkit, de a feszített munka mellett előfordulhat, hogy akaratlanul rossz hangsúllyal, rossz szavakat mondunk.
 
Kívánunk minden kedves páciensnek, és családjaiknak Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepet, és Nagyon Boldog Új Évet!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter 

 

2021.07.12.
 
Tisztelt Páciensek!
 
A következő dolgokról szeretnénk tájékoztatni Önöket!
 
Koronavírus-fertőzéssel, oltásokkal kapcsolatban:
 • légúti megbetegedés esetén továbbra is telefonos megkeresést kérünk, ha úgy ítéljük meg, akkor tesztelést továbbra is fogunk kérni
 • oltásokat nem szervezünk, a NEAK jelentése szerint regisztrált, de oltást még nem kapott 68 fő. Őket kérjük, hogy az eeszt.gov.hu oldalon foglaljanak maguknak oltásra időpontot.
 • az Egészségházba továbbra is hőmérőzést követően lehet jönni, illetve egészségügyi intézményekben a maszk viselése továbbra is kötelező
Rendelésünkről:
 • az EMMI-től értesítést kapott minden háziorvos, hogy rendelését minden pácien részére nyissuk meg. Ennek szellemében, de továbbra is a járványügyi szabályokat betartva mi továbbra is ragaszkodunk az időpont foglaláshoz. Már kaptunk páciensektől ezmiatt kellemetlen megjegyzéseket, de kérjük, hogy ezt a döntésünket fogadják el. Nem látjuk be mi értelme lenne, ha egyszerre 10-20 fő várakozna, a távolságot nem tartva. Amennyire lehet minél korábbra próbálunk időpontot biztosítani.
 • időpontot lehet telefonon, emailben kérni, vagy Erodium rendszeren keresztül foglalni
 • kérjük, hogy a kapott, vagy foglal időpontra pontosan jöjjenek
 • maszk viselése továbbra is szükséges
 • szakrendelések elindultak, beutalókat tudunk kiadni
 • idén márciustól praxisközösségbe léptünk a többi almádi háziorvosi kollégával. Szeptembertől szeretnénk bővíteni a szűrővizsgálatok palettáját. A részletek most vannak, illetve a nyár folyamán fognak kidolgozásra kerülni.
 • nyártól szeretnénk orvosi programunhoz további modulokat csatlakoztatni. Részünkről az egyik legjobban várt a kommunikációs modul, amellyel okostelefont használok, applikáción keresztül tudnak velünk kapcsolatba lépni. Amint a modulokat beélesítjük, értesíteni fogjuk Önöket.
Nyári szabadságunk:
 • Brigi: július 13-tól 16-ig
 • Dr. Nagy Sándor Péter:
  • július 22-tól - augusztus 6-ig
  • augusztus 16-tól - 27-ig
 • helyettesíteni Dr. Hutvágner Andrea fog. Helyettesítésre is csak előzetes telefonos megkeresés után lehet jönni.
 • kérjük, hogy gyógyszereiket nézzék át, és amennyire lehet írássák fel időben, mert helyettesítés alatt kevés lehetőség lesz, hogy előre dolgozzam
Tavalyi évhez hasonlóan idén nyárra is szeretnénk pár hasznos információt megosztani Önökkel:
 • nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, nyáron 3-4 liter folyadék ivása is szükséges lehet, javasoljuk, hogy autóban, kézitáskában mindig tartsanak maguknál folyadékot, ha lehet ásványvizet
 • nagy melegben - mivel az erek kitágulnak - csökkenhet a vérnyomás, amely rossz közérzettel, ájulás érzéssel, szédülékenységgel járhat, amennyiben ezt tapasztalják, kérjük jelezzék felénk, és a vérnyomáscsökkentő gyógyszert, vagy dózisát módosítani fogjuk
 • nyári melegben javasoljuk könnyű ruházat, kalap viselését, 11 és 15 óra kerüljük a napon való tartózkodást
 • ha a bőr leég, akkor hűteni kell, pl. jégzselével, majd a bőr megnyugtatására Panthenol sprayt lehet használni, ha a bőr felhólyagosodik, erősen fájni kezd, akkor érdemes orvoshoz fordulni
 • hosszú utazás esetén javasoljuk a 2-3 óránkénti megállást, pihenést, a lábak megmozgatását
 • ha hosszabb útra indulnak kisebb elsősegély csomag, illetve eseti gyógyszerek (pl. lázcsillapítók, széklet fogók) legyenek Önöknél, illetve rendszeresen szedett gyógyszereiket is vigyék magukkal. Krónikus betegség esetén a legutolsó szakorvosi leletet, szívbetegek a legutolsó EKG vizsgálat leletét tegyék magukhoz.
 • rovarcsípés esetén , amennyiben egy vörös, meleg tapintatú duzzanat jelenik meg, javasoljuk Fenistil gél használatát (de ezzel napon nem lehet tartózkodni),  illetve pár napig antihisztamin szedését (pl. Cetirizin - recept nélkül kapható), borogatást (fontos, hogy ne eceteset!), jegelést, ha ezen terápiákra nem történik érdemi változás, úgy háziorvos felkeresése javasolt
 • kora tavasztól tapasztaljuk, hogy rengeteg kullancs van, ha a kullancsot kivették a megfigyelésen kívül egyéb teendő nincs. Ha a bőr sérülésével sikerült kivenni, akkor egy kis Betadinos ecsetelés javasolt, más nem. Ha 7-10 napon belül 5 cm-nél nagyobb gyűrűszerű bőrjelenség tűnne elő, akkor háziorvost fel kell keresni.
További információk a honlapunkon www.almadi1haziorvos.hu találhatók.
 
Kívánunk minden kedves hírlevél olvasónak nagyon kellemes nyarat, jó pihenést, sok örömteli pillanatot!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter 
 
2021.06.01.
 
Tisztelt Páciensek!
 
A következőkről szeretnék tájékoztatni Önöket!
 
Az oltásokról: 
Először a számok: 
 • a NEAK visszajelzése alapján eddig 1372 fő páciens lett bármilyen oltóanyaggal oltva
 • regisztrált, de még oltást nem kapott páciens 99 fő
 • praxisunk létszáma 1848, így kb. 377 fő, aki még nem regisztrált, és oltást sem kapott.
Praxisunkra vonatkoztatva:
 • AstraZenaca oltást: 61 fő
 • Janssen oltást: 10 fő
 • Moderna oltást: 77 fő
 • Pfizer-BionTech oltást: 374 fő - oltóponton, a mi szervezésünkben
 • Sinopharm oltást: 173 fő
 • Szputnyik oltást: 239 fő - oltóponton, a mi szervezésünkben kapott
 • Összesen: 934 fő
 • A szervezéshez szükséges telefonálások száma meghaladta az 1500 hívást.
Jelenleg: 
 • 1 ampulla Moderna oltóanyagunk (10 fő) van
 • és 2 ampulla Janssen oltóanyagunk (10 fő) van.
Az oltások szervezését egyelőre nem folytatjuk. Már úgy látjuk, hogy nincs szükség a mi segítségünkre, illetve már oltópontokról sem kapunk kontingenst, hogy pácienseket küldjünk oltásra. Oltásra az eeszt.gov.hu oldalon, online van lehetőség időpontot foglalni. Kérem mérlegeljék, hogy a Janssen oltást kivéve mindegyiknek van második oltása, gondolják át, hogy az a második időpont is jó is-e Önöknek, mert nehéz módosítani.
A maradék Moderna, és Janssen oltóanyagot szeretnénk eloltani. Amennyiben bárki szívesen kapná bármyek oltást, akkor kérem jelezze, és egyeztetünk. Ha nem lesz rá jelentkező, akkor a többi háziorvosi rendelőnek ajánljuk fel az oltóanyagot.
Sajnos AsztraZeneca oltást nem kapunk, így nem tudjuk módosítani az oltási időpontokat.
 
Rendelésünkről:
 • május 31-től (vagyis mai naptól) újból megnyitottuk az online időpont foglalás lehetőségét, aki tudja tervezni, hogy jönne hozzánk, akkor éljen ezzel a lehetőséggel (Erodium kártyával lehet foglalni)
 • továbbra is időpont foglalásra lehet jönni, ami történhet telefonos megkeresés, email, vagy Erodium kártyával (az sms, viber üzeneteket kevésbé figyeljük)
 • nincs Facebook oldalunk, és nem is tervezzük, hogy lesz, ezért ilyet ne is keressenek
 • légúti panasz esetén kérjük, hogy először telefonon keressenek bennünket
 • újból folytatjuk krónikus betegségeik gondozását, vagyis labor és egyéb beutalókat kiadunk
 • jogosítvány hosszabbítás miatt időpontra lehet jönni (külföldre lejárt okmánnyal nem lehet utazni)
 • rendelőnkben maszk használata  - egyelőre - kötelező
 • Védettségi kártya bemutatása nem szükséges a rendelés igénybevételéhez
 • a folyosói terminált minden esetben használni kell.
Nyári szabadságok: már tervezzük őket
 • Brigi: folyamatban van, még nem tudom pontosan, honlapunkon jelezni fogjuk
 • Dr. Nagy Sándor Péter: június 11, július 23-augusztus 6, illetve augusztus 23-27., ezt is később honlapunkon jelezni fogjuk
Nagyon nehéz heteken vagyunk túl. Sok családot érintett, jelenleg is érint a Coronavírus fertőzés. Több betegünk került kórházba, de szerencsére már ők is jobban vannak, otthonaikban lábadoznak, vagy már munkába is álltak. Sajnos több esetben tapasztaljuk, hogy a fertőzést követően szövődmények maradnak vissza. Ezért is fontosnak tartjuk, hogy mindenki oltassa be magát.
Szeretnék együttműködésüket megköszönni Önöknek, amit az elmúlt hetekben tapasztaltunk. Köszönjük, hogy türelmesek voltak velünk, tudjuk, hogy nekünk is voltak olyan pillanataink, amikor nem a legjobb hangulatban voltunk. Köszönjük, hogy megértőek voltak a kora esti, vagy hétvégi telefonos zavarások miatt. 
 
Köszönjük, hogy bizalmukkal megtiszteltek bennünket!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter 
 
2021.04.09.

 

Tisztelt Páciensek!

A következőkről szeretnénk tájékoztatni Önöket.
Munkánk jelentős részét két feladat adja. Az egyik az oltások szervezése, adása, illetve a koronavírus fertőzésre gyanús esetek tesztelésre való megszervezése, illetve ellátása. Mindkét esetben jelentős munka zajlik a háttérben. 
Jelenleg a harmadik hullám zajlik, aminek még nem látjuk a végét. És ezt most nem a média után mondjuk, hanem a rendelői tapasztalataink alapján. Napi szinten még mindig 5-10 beteget adunk le tesztelésre, melyek 80%-a pozitív. Úgy tapasztaljuk, hogy már minimális panaszok esetén is igazolni tudjuk a koronavírus jelenlétét. Szintén nem a média után mondjuk, hogy jelenleg az oltás az egyetlen ami a kórház (lélegeztetőgép) és a páciens között áll. Több volt kollégánk, jelenleg is kórházban dolgozó ismerőseink elkeseredten számolnak be arról, hogy mennyi a fertőzött beteg, és milyen sok fiatal van lélegeztetőgépen, vagy már elhunytak. Több esetben krónikus betegsége nem volt az elhunytnak. 
 
Oltások nálunk, és az oltópontokon való oltási lehetőség folyamatosan lesznek. A szervezési feladataink közepette átgondoljuk, hogy a rendelkezésünkre álló információk alapján kinek milyen oltást javaslunk. Kérjük bízzanak bennünk.  Az utóbbi pár napban (húsvét alatt is) összesen 153 oltási lehetőséget biztosítottunk Önöknek. Pár napja kaptunk engedélyt, hogy a fiatalok (60 év alattiak) oltását is szervezzük. A tömeges oltakozás, szervezés, telefonálások közt nincs arra időnk, hogy a különböző okokat meghallgassuk, hogy miért nem kérik az általunk felajánlott oltást. Ha nem fogadják el, elég egy nemet mondani. A logisztikát tekintve felettes katonai szervek utasítása szerint kell eljárjunk, nincs beleszólásunk az oltóanyag elosztásába, és hogy mennyi lehetőséget kapunk. Emiatt aki egy oltást visszautasít, válogat, arra számítson, hogy akár jóval később kerülhet ismét sorra. 
 
Az oltásokról:
Jelenleg közel 60-100 páciens vár Pfizer oltásra, ők nagyrészt azok a páciensek, akik betegségük miatt mást nem kaphatnak, illetve azok a páciensek, akik más oltóanyagot nem fogadnak el. Pfizer oltásra hetente 10-20 pácienst tudunk küldeni, így ők elég sokára fognak oltóanyaghoz jutni. 
A héttől olthatjuk a kismamákat is betöltött 12. hét után, illetve a szoptatós anyukákat. Ők csak Pfizert, vagy Modernát kaphatnak. A füredi oltópont utasítása szerint őket is saját oltási kontingensünk keretében küldhetjük, vagyis, ha egy kismamát beírunk, akkor eggyel kevesebb krónikus beteget tudunk oltásra küldeni. Kérem a kismamákat, szoptatós anyukákat, hogy jelezzék emailben oltóanyagra való igényüket.
Sinopharm (kínai) oltóanyagot egyelőre nem kaptunk. 
Moderna oltóanyagot kaptunk jövő hétre, amelyre kismamákat, és szoptatós anyukákat hívtunk be.
Szputnyik oltásra most sok oltási lehetőséget kaptunk, a balatonfüredi oltóponton.
 
Pár szó az AstraZenecáról:
Részleteket közlünk a vakcina gyártó által kibocsátott alkalmazási előiratból:
Nemkívánatos hatások, mellékhatások:
A biztonságossági profil összefoglalása:
A COVID-19 Vaccine AstraZeneca biztonságosságát az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Dél-
Afrikában végzett négy klinikai vizsgálat összevont adatainak köztes elemzése alapján értékelték. Az
elemzés időpontjáig 23 745 fő ≥18 éves résztvevő kapott véletlen besorolás szerint COVID-
19 Vaccine AstraZeneca-t vagy kontroll készítményt. Közülük 12 021 fő kapott legalább egy adag
COVID-19 Vaccine AstraZeneca-t és 8266 fő kapott két adagot. Az utánkövetés medián időtartama a
második adagot követően 62 nap volt.
A leggyakrabban jelentett mellékhatások a következők voltak: érzékenység a beadás helyén (63,7%);
fájdalom a beadás helyén (54,2%), fejfájás (52,6%), fáradtságérzés (53,1%), izomfájdalom (44,0%),
rossz közérzet (44,2%), emelkedett testhőmérséklet (beleértve a hőemelkedést (33,6%) és a 38 °C
feletti lázat (7,9%)), hidegrázás (31,9%), ízületi fájdalom (26,4%) és hányinger (21,9%). A
mellékhatások többsége enyhe vagy közepesen súlyos volt, és az oltást követő néhány napon belül
megszűnt. A második oltást követően jelentkező mellékhatások súlyossága az első oltáshoz képest
enyhébb volt, és jelentési gyakoriságuk is csökkent."
 
Úgy gondolom, hogy az oltásról a szociális médiában, az interneten keringő rémhírek ezek alapján alaptalanok. Az esetleges trombózisos szövődmények rendkívül ritkák, bizonytalanok, százalékos gyakoriságban nem kifejezhetőek. A COVID ennél sokkal gyakrabban okoz halált. Így ha az előny/kockázat alapján mérlegelünk, egyértelműen az előny irányába billen a mérleg. Az eddigi tapasztalatunk is azt mutatja, hogy az Astra ugyan olyan biztonságos oltás mint a többi. 
 
 
A praxisban közel 560 fő van beoltva összesen. Allergiás reakció egy esetben jelentkezett, oltási reakció (pl. karfájdalom, hőemelkedés, levertség, stb.) több esetben volt. Covid oltás beadását követő coronavírus fertőzés kb. 5 betegnél jelentkezett. Mindegyik páciens gyógyuló állapotban van. 
 
Ha levélben jelezzük, hogy van oltási lehetőségünk az csak saját pácienseinknek szól, más praxis betegeit nem tudjuk oltani, illetve kérem, hogy facebookra ne írják ki. 
 
A telefon hívásokkal kapcsolatban a következőket szeretnénk kérni:
 • kérjük ellenőrizzék, hogy a regisztrációkor megadott telefonszámot helyesen adták-e meg, több esetben kiderült, hogy egy-egy számot félre írtak, és ezért nem tudtuk elérni az illetőt
 • ha változott a telefonszámuk, akkor a jó számot kérem, hogy írják meg
 • ha hívjuk Önöket, és nem érjük el, akkor kérem hívjanak vissza, feszített tempóban szervezzük az oltásokat, egymás után hívjuk Önöket.
Ahogy írtuk sok koronavírusos betegünk van. Betegeink mielőbbi szövődménymentes gyógyulása miatt engedelyezték a favipiravir hatóanyagú antivirális készítmény háziorvos általi felírását. A gyógyszert az Emberi Erőforrások Minisztériuma már gyanús esetek esetében is engedi felírni, nem szükséges megvárni a tesztelés eredményét. A készítményt gyermeket tervezők, terhesek, szoptatós anyukák nem szedhetik. Minden esetben csak beleegyező nyilatkozat aláírása után írjuk fel a gyógyszert (ha erre nincs lehetőség, akkor egy válasz emailben kell megerősíteni, hogy megértette, és elfogadja a tájékoztatóban leírtakat). A gyógyszernek máj károsító hatása lehet. Labor vizsgálatra a gyógyulást követően tudunk beutalót adni.
 
Rendelői munkánkat a Doktor úrral átszervezzük, amíg az oltások zajlanak. Minden oltással kapcsolatos feladatot (telefonálás, időpont szervezés, adminisztáció) én végzek, Doktor úr a betegvizsgálatot, diagnosztikát, terápiát, gyógyszer felírásokat, tesztelések eldöntését és leadását végzi (hiszen a hagyományos értelemben vett rendelésnek is mennie kell). Kérem, hogy őt az oltás szervezéssel kapcsolatban ne keressék. 
 
Továbbra is kérjük Önöket szabályaink betartására. Az oltásoknál is kérjük, hogy a kapott időpontot tartsák be, fontos, hogy a folyosón ne tartózkodjon sok ember. Rendelésre csak telefonos, vagy emailes időpont egyeztetés után lehet jönni. Gyógyszer igényüket kérjük, hogy időben jelezzék, mert csak 2 napos határidővel tudjuk vállalni felírásukat. 
 
Szeretném újból megerősíteni, hogy mi védőoltás pártiak vagyunk, és mindenkinek javasoljuk az oltást. Kérjük, hogy aki eddig nem regisztrált, az tegye meg, az oltás feltétele, hogy érvényes regisztráció legyen. 
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter
 
2021.03.14.
 
A következőkről szeretnénk tájékoztatni Önöket.
 
A Covid-fertőzés harmadik, jelentős hullámát éljük. 
Az oltások szervezése mellett, az új panaszos betegek ellátása is fontos. Napi szinten 5-10 új tesztelést adunk le, amik jelentős része pozitív eredményt mutat.
Az elmúlt 2 hét alatt mind a ketten a Doktor úrral eljutottunk terhelhetőségünk azon pontjára, amikor újból át kell gondolnunk a feladatainkat, az Önök ellátását.
Nagyon elszomorított, hogy azt gondolják rólunk, hogy mi nem szeretnénk Önöket beoltani, vagy oltáshoz juttatni. Sajnálom, hogy azt gondolják, hogy mi nem akarjuk Önöket beoltani, ez nem így van Folyamatosan dolgozunk, hogy Önök minél előbb oltáshoz jussanak, de mi csak akkor tudunk dolgozni, ha oltóanyagot, vagy oltóponton oltási lehetőséget kapunk. Higgyék el mi is azt szeretnénk, ha már mindenki oltva lenne, de nincs lehetőségünk az oltóanyagok elosztásába beleszólni. Felettes szerveinktől folyamatosan kapjuk az utasításokat. 
Az oltások szervezése plusz feladatot ró ránk, ami miatt sokszor rendelési időn túl, vagy hétvégén kell a feladatainkat ellátni. Rengeteg telefont kell bonyolítani, ami az egyéb ellátás terhére történik, ezért egy új prioritási listát kell felállítani, amíg az oltások, az oltások szervezése le nem megy. Az oltópontokon hétvégén, és ünnepnap is dolgoznak kollégáink.
Az Egészségház minden dolgozója segíti, hogy a háziorvosi rendelőkben zökkenőmentesen történjenek az oltások.
 
Jövő héttől a következőképp fogunk rendelni:
 • a sürgősségi ellátások - továbbra is -előnyt élveznek
 • oltásokat szervezzük
 • a személyes orvos-beteg találkozások számát minimálisra csökkentjük, fél óránként lehet majd jönni, és csak telefonos (vagy emailes) időpont egyeztetés után
 • jelen terhelteségünk miatt nem tudjuk krónikus betegségeiket teljes egészében koordinálni, ezért nem lesz időnk utánanézni, hogy kinek mikor, és milyen laborvizsgálata, egyéb vizsgálata volt. Ha aktuális a laborvizsgálat, kardiológia, stb. szóljanak, vagy írjanak, de most nincs kapacitásunk a leleteiket visszanézni.
 • gyógyszerírást 2 napra vállaljuk (ha lehet emailben kérjék gyógyszereiket)
 • házi betegellátást csak sürgősségi esetben vállaljuk
 • leleteiket az eeszt.gov.hu oldalon meg tudják nézni, ha ügyfélkapus regisztrációjuk van. Most nincs arra időnk, hogy MR, labor, szövettan, stb leleteket keressünk, és megbeszéljük. 
Az oltások tekintetében a következőképpen állunk:
 • Sinopharm védőoltásban: 114 oltott páciens
 • AstraZeneca védőoltásban: 30 oltott páciens
 • Pfizer-BioNTech védőoltásban: 56 oltott páciens, 36 páciens március 16-án lesz oltva Balatonfüreden
 • Moderna védőoltásban: 10 oltott páciens
 • Szputnyik védőoltásban: 114 oltott páciens, és 51 páciens március 14-én lesz beoltva Veszprémben.
Az oltások szervezése miatt fontos, hogy telefonon elérjük Önöket, ezért kérjük, ha számuk változott azt felénk jelezzék.
Jelenleg úgy látjuk, hogy a 60 év alatti páciensek oltását az állam szervezi oltópontokra, sms értesítés útján. Háziorvosoknak a 60 év feletti lakosok oltását kell szervezni, elvégezni.
Kérnénk mindenki türelmét, ha regisztráltak, akkor a NEAK oltási listáján szerepelni fognak, és előbb-utóbb értesíteni fogjuk oltásra. 
 
Március 19-én Nagy doktor úr szabadságon lesz, helyettesíteni Dr. Hutvágner Andrea fog.
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta
 
 
 
 
 
 
 

 

2021.02.28.

 
 
 

 

 
 
 

2020.12.22.

Idei utolsó hírlevelünket szeretettel küldjük Önöknek!
 
Ezúton jelezzük, hogy a két ünnep között Nagy doktor úr egyedül fog rendelni, kérem legyenek türelmesek, ha rögtön nem tudja a telefont felvenni. Én nem leszek sem telefonon, sem emailen elérhető.
 
Nagyon sok gondolat van, amit szeretnénk Önökkel megosztani. 
Az idei év sok változást, és sok átgondolni valót hozott mindannyiunk életébe. A tavasz óta zajló koronavírus fertőzés jelenléte sok mindent megváltoztatott. 
Az idei évben kellett megtanulnunk, hogy mit is jelent a telemedicinális ellátás. Nagyon nehezen álltunk át arra, hogy telefonon "menjen" a rendelés. Higgyék el nagyon nehéz telefonon, vagy levelezés útján gyógyítani, segíteni, tanácsot adni. Sokszor voltunk a Doktor úrral egymás lelki támaszai, mert mi nem így szocializálódtunk, nem azért tanultunk, hogy telefonon keresztül segítsük Önöket. Szószerint hiányzott, és hiányzik a személyes találkozás Önökkel. De az eljárásrenddel mi sem mehettünk szembe. 
De a koronavírus fertőzés fogalmával nem csak mi ismerkedtünk meg, hanem Önök is. Nem tudom számszerüsíteni hány fertőzésen átesett páciensünk van, de sokan vannak. Sajnos már több koronavírus fertőzésben elhunyt betegünk is van. Az ő családjaiknak újbóli részvétünket fejezzük ki, és sok erőt kívánunk nekik.
Az idei év másik változása a praxis részéről, hogy mind a ketten a Doktor úrral befejeztük ügyeleti munkánkat. Egy évtizeden keresztül, havi 36-100 órát ügyeltünk, amit én nyártól, Doktor úr ősztől abbahagyott. Ez is nagy változás volt, hisz minden esténk, hétvégénk szabaddá vált. Szerettük volna az így felszabadult energiánkat a praxisra fordítani, de a koronavírus fertőzés miatt nem tudtuk terveinket megvalósítani.
 
Pár gondolat a praxisunkról:
 • helyettesítő orvosunk jövőre is Dr. Hutvágner Andrea lesz
 • a tervezett beteglátogatások továbbra is kedd és csütörtök délután történnek, amennyire a pandémia engedi, idén szeretnénk végig látogatni azokat a pácienseinket, akik koruk vagy betegségük miatt a rendelőben megjelenni nem tudnak
 • közgyógyellátáshoz, orvos bizottsághoz igazolást, idős otthoni elhelyezéshez igazolást, stb., továbbra is megbeszélés szerinti időre készítjük el 
 • a rendelésre időpontot jelenleg telefonon, vagy emailben tudnak kérni, egyelőre az Erodium rendszeren keresztül nem lehet időpontot foglalni
 • terhesgondozás, műtét előtti belgyógyászati vizsgálat szerdánként 12-13 óra között történik
 • telefonon hétköznaponként 8 és 16 óra között elérhetők vagyunk, ha nem vagyunk a rendelőben, akkor átkapcsol a rendelői telefon a mobil telefonra
 • ügyeleti ellátás 16 és 8, ünnepnap, és hétvégén 8 és 8 óra közt elérhető, telefonszám 88/ 412-104 számon
 • e-recept elkészítését kérhetik rendszeresen szedett gyógyszerek esetében, de időnként kontroll vizsgálatra meg kell jelenni a rendelőben
 • antibiotikumot - továbbra is - csak vizsgálatot követően írunk fel
 • gyógyszer javaslataikat, leleteiket továbbra is várjuk emailben, ha van rá lehetőség, akkor szkennelt változatban
 • mivel a Pécsi Tudomány Egyetem Családorvosi Tanszékének akkrediált oktató praxisa vagyunk, ezért időnként egyetemi hallgató, vagy rezidens részt fog venni a rendelésen
 • januárra tervezzük orvos programunknak lecserélését. Ez valószínűleg két napot igénybe fog venni, hisz az egész adatbázist át kell másolni. Ez a program már felhő alapú lesz, és sok olyan elemet fog tartalmazni, amivel könnyebb lesz az Önökkel való kommunikáció, pl. tudunk beutalót emailben küldeni, illetve Önök tudják majd egy applikáción keresztül tartani velünk a kapcsolatot. Szóval, ez nagy váltás lesz a mostani programunkhoz képest, így kérjük majd megértésüket, ha az elején kicsit lassúak leszünk.
 • szeretnénk a pandémia után folytatni a megkezdett kardiovascularis szűréseket, hepatitis szűrést.
Szeretnénk mindazoknak a munkáját megköszönni, akik segítették praxisunk munkáját. Év elején sok segédeszközt kaptunk a Polgármester úrtól. Köszönjük az Erodium csapat munkáját, akik biztosítják, hogy a betegbehívó rendszer, a honlapunk zökkenőmentesen működjön. Nagyon köszönjük a György és Optimum Patikának, hogy rászoruló betegeinknek önzetlenül segítettek, gyógyszerrel ellátták őket. Köszönjük a háziápolási szolgálat munkáját. Köszönjük egyik páciensünk támogatását, aki segítségével az év elején boka-kar indexmérőt tudtunk a praxis részére beszerezni.
Szeretnénk nagy hálánkat, és tiszteletünket kifejezni a Családsegítő Szolgálat minden munkatársának. Dr. Sajnos Ildikó vezetésével fantasztikus munkát végeztek tavasszal, és végeznek most is. Rászoruló betegeink soha nem maradtak ellátás nélkül, legyen szó hétköznapról hétvégéről, ünnepnapról. 
Itt szeretnénk megköszönni adományaikat, amikkel több almádi család ünnepét tudtuk Önökkel együtt szebbé tenni! Fantasztikus mennyiségű adomány összegyűlt! 
Az adományokat a védőnő, és a Családsegítő Szolgálat munkatársai juttatják el az arra rászorulóknak. Külön köszönjük, hogy a gyerekekre is gondoltak.  Az összegyűjtött adományról képet mellékelünk. A védőnők három rászoruló családnak juttatott el adományt. 
Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy ez a nemes cél ennyi embert megmozgatott!
 
Szeretnénk megköszönni a sok figyelmet, kedvességet, amit az év során kaptunk. Köszönjük a kedves szavakat, leveket, üzeneteket, amiket Önöktől kaptunk. Köszönjük a figyelmességeket, a csokikat, kávékat, kis meglepetéseket! 
Kérjük nézzék el, ha időnként nem tudtunk mosolyogni, vagy ha úgy látták, hogy nem teljes szívvel veszünk részt a rendelésen. Mi is emberek vagyunk, és mozgalmas időnként a magánéletünk, illetve próbálunk több helyen is helytállni. Az adminisztrációs munka jelentősen megnőtt, amit rendelési időn kívül csinálunk meg. Senkit nem szerettünk volna megbántani, de ha tudtunkon kívül így tettünk, akkor elnézést kérünk! 
 
Köszönjük egész éves bizalmukat! 
 
Rendelői karácsonyi hangulatunkkal Kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Nagyon Boldog Új Évet minden kedves páciensünknek, és családtagjaiknak!
 
Üdvözlettel: Soósné Brigitta és Dr. Nagy Sándor Péter

 

2020.11.29.

Tisztelt Páciensek

Pár dologról szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 
1. Újabb adag influenza elleni védőoltást még mindig nem kaptunk. Hetente jelezzük az illetékes Népegészségügyi Intézet felé az igényünket, de egyelőre még nem jeleztek vissza, hogy mikorra várhatjuk az oltóanyagok. A négykomponensű influenza elleni védőoltásból 8 darabot kaptunk, melyet olyan betegek kaptak meg, akik a háromkomponensű védőoltásból nem kaphatnak. Amennnyiben érkezik oltóanyag jelezni fogjuk. 
Tüdőgyulladás elleni védőoltást receptre tudunk felírni. Prevenar 13 - úgy tudjuk - jelenleg kapható, Pneumovax 23 hiánycikk, talán januárra lesz újból gyógyszertári forgalomban.
 
2. A Doktor úrral együtt mi jól vagyunk, Covid tesztünk negatív. A Családsegítő Szolgálat jóvoltából gyorsteszthez jutottunk, mellyel hetente szűrjük magunkat. Amennyiben valamelyikünk megbetegne, úgy átszerveznénk az ellátásukat, de erről -amikor 
(esetleg)  aktuálissá válik - tájékoztatni fogjuk Önöket. Jelenleg helyettesítő doktornőnk, és asszisztense van karanténban, ezért -bizonytalan ideig - mi látjuk el a második körzet sürgősségi ellátást igénylő betegeit. Kérjük türelmüket és megértésüket, ha nehezebben érnek el bennünket.
 
3. Az ellátás továbbra is telemedicinális úton zajlik, kérjük, hogy inkább mobilszámainkon, emailben, vagy Erodiumon keresztül érjenek el bennünket. Vezetékes telefonunk nem tárolja a számokat, így onnan visszahívni nem tudunk senkit. Kérjük, hogy gyógyszer kéréseiket úgy adják, hogy másnap tudnak a patikába menni. Sok esetben csak a rendelés után van időnk foglalkozni a kérésekkel.
 
4. Egyelőre az Egészségházban minden szakrendelés működik. Időpontot mindenhova kell foglalni. 
 
5. Az utóbbi hetekben sok Covid-19 irányába történő tesztelést adtunk le, és ebből sok pozitív esetünk van. A legtöbb esetben otthonaikban gyógyulnak betegeink, de sajnos már volt több Covid halottunk is. Családjaiknak őszinte részvétünket, együttérzésünket fejezzük ki!
 
6. Táppénzre csak azokat a pácienseinket tudjuk felvenni, akik panaszosak, vagy akiket a  Népegészségügyi Intézet karanténban helyezett, Azért nem tudunk táppénzt adni, mert a gyermeket hazaküldték az iskolából. 7-es kódot csak igazoltan korona vírussal megfertőzött, és Népegészségügyi Intézet által kiadott határozattal rendelkezőknek tudjuk kiállítani.
 
7. December 12. szombat munkanap. Ezen a napon praxisunk biztosítja az 1-es, 2-es, és 4-es körzet pácienseinek sürgősségi ellátását. Szokásos elérhetőségeinken elérhetők leszünk.
 
8. Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy folytatjuk a már hagyományosnak mondható karácsonyi adománygyűjtésünket, Először arra gondoltunk, hogy a Covid miatt idén nem kezdünk bele, de meggondoltuk magunkat., A héten már többen érdeklődtek, hogy mikortól lesz, volt aki már adományát be is hozta a rendelőben. Aztán átgondoltuk, és rájöttünk, hogy ebben az időben mennyire, de mennyire szükség van hogy ezt a hagyományt folytassuk. Szóval, aki szeretne csatlakozni, akkor várjuk adományát a rendelőben, vagy a portára leadva. Továbbra is tartós élelmiszert várunk. Ha van otthon egy üveg olaj, egy konzerv, vagy száraztészta, stb., és szívesen adományozna, akkor kérjük, hogy gondoljanak ránk. Az összegyűjtött adományok egy részét a védőnőnk viszi el rászoruló gyermekes családok részére, a többit a Családsegítő Szolgálatnak adjuk át, akik szintén -még karácsony előtt - rászoruló családoknak juttatják el, illetve feltöltik "szeretett polcaikat".  Pénzt, vásárlási utalványt nem fogadunk el. Az adományokat december 18-ig fogadjuk. Kérjük, ha belefér adomány keretükbe, akkor gondoljanak a gyerekekre egy-egy tábla csokoládéval. Előre is köszönjük segítő szándékukat!
 
9. December hónapra egyelőre hosszabb szabadságot nem tervezünk. Az ünnepek közeledtével nézzék át gyógyszereiket, mert az ünnepek alatt nem leszünk elérhetők.
 
Jó egészséget kívánunk!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter

 

 

2020.10.25.

Tisztelt Páciensek!

 
Pár szó a védőoltásokról.
Jelenleg csak az állam által biztosított, 3 komponensű influenza elleni védőoltás  van a rendelőnkben. A kért mennyiség helyett, 260 darabot kaptunk.
Én nem tudok, és nem is szeretnék különbséget tenni a páciensek között, hogy ki kapja meg, és ki nem, ezért jelentkezés sorrendjében adjuk. Eddig kb. 120 darabot oltottunk el, a praxis létszáma 1780 fő.
Tudomásom szerint minden rendelő kevesebbet kapott az igényelt mennyiségnél, illetve van olyan szakrendelő, aki egyáltalán nem kapott. 
Nincs információnk arról, hogy tudunk-e igényelni, kaphatunk-e még védőoltást.
Négy komponensű védőoltást egyelőre nem kaptunk, és mi is csak a médiából tudjuk, hogy a háziorvosok fogják megkapni az oltóanyagot. Viszont ennél az oltóanyagnál, - ha tényleg így lesz, hogy a rendelő kapja meg - akkor mérlegelni fogjuk, hogy ki kapja meg, mert azon betegek akik biológiai terápiát, illetve aktív onkológiai kezelésben (kemoterápiában) részesülnek nem kaphatnak a három komponensű oltóanyagból, így ők elönyt élveznek a többi beteggel szemben.
Tüdőgyulladás elleni védőoltás jelenleg nincs a patikákban. A György patikával folyamatos kapcsolatban vagyunk, akik azt a tájékoztatást kapták a nagykereskedésből, hogy talán október végén lesz újból védőoltás.
 
A sok telefon, munka ellenére szeretném elmondani, hogy nagyon jó hetet zártunk. A héten már működött a panel, amivel a védőoltás beadására időpontot lehetett foglalni. Az Önök felelősségteljes hozzáállásával, az időpontok betartásával soha nem volt torlódás, tömeg a folyosón, párhuzamosan tudtunk rendelni, és oltást beadni. És ahogy írtam, az elmúlt héten (4 napban) 120 darab oltást adtunk be. 
 
A héten több helyről szóltak, hogy nem tudtak bennünket telefonon elérni. Sajnos ez így van. Nagyon megnőtt a telefonos megkeresések száma, illetve az általunk kezdeményezett telefonhívások száma is. Aki tud email írjon, vagy mobilon csörgessen (viberen ne csörgessenek, azt nem szoktam észrevenni). Ha nem tudjuk felvenni a mobilt, akkor visszahívjuk az illetőt. Vezetékes telefonunk nem jegyzi meg a számokat.
 
Nagyon kérjük Önöket, hogy a járványügyi szabályokat tartsák be! Fokozottan figyeljünk a maszk viselésére, használjuk a kézfertőtlenítőket, kerüljük a nagyobb tömegeket. Sok pozitív eset van.
 
Jó egészséget kívánunk!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter

2020.10.14.

Tisztelt Páciensek!

 
A járvány második hullámát éljük. Mi is úgy tapasztaljuk, hogy a tavaszi hullámhoz képest több a megbetegedettek száma. Továbbra is nagyon fontos, hogy figyeljünk magunkra, egymásra, hogy a javasolt szabályokat betartsuk, a védőeszközöket viseljük. 
Kérjük Önöket, hogy orrot, szájat takaró maszkot viseljenek, használjanak kézfertőtlenítőt, a javasolt 1.5 méteres távolságot tartsuk egymástól.
 
Szándékunk szerint a járványhelyzet miatt a rendelés egyre inkább telemedicinális módon fog zajlani. Ennek jegyében is a következőkről szeretnénk tájékoztatni Önöket: 
 • ismételten megszüntetjük az Erodium rendszeren keresztül történő időpontot foglalást október 19-től. Háziorvosi vizitre ezt követően csak telefonos, vagy emailes időpont egyeztetéssel lehet jönni. 
 • kérjük, hogy a kapott időpontot tartsák be, mert továbbra is kerülnünk kell a várótermi zsúfoltságot, tartani kell a 1.5 méteres távolságot egymástól
 • kérjük, hogy időpont egyeztetés nélkül ne jöjjenek, természetesen ez alól a sürgős ellátást igénylő állapotok kivételt képeznek 
 • akut légúti panasz (pl. torokfájás, köhögés, láz, hőemelkedés, stb) vagy hasmenés, hányinger esetén kérjük először telefonon jelentkezzenek, és ez alapján mérlegeljük a COVID gyanút, a sürgősséget, terápiás javaslatot adunk, illetve - kérés esetén - táppénzt indítunk
 • keresőképtelen állományt (táppénzt) telefon alapján is elindítjuk, nem szükséges a rendelői megjelenés
 • táppénzes papírt soron kívül kiadjuk, ehhez időpont foglalás nem szükséges
 • javasoljuk, hogy házi patika legyen otthon, ami tartalmaz lázcsillapítót (pl. paracetamol, vagy metamizol), forró italport, köptetőt, torokfertőtlenítőt, C és D-vitamint
 • rendszeresen szedett gyógyszereket továbbra is elektronikus úton írjuk fel. Gyógyászati segédeszközt is tudunk már írni elektronikusan. Recept igényüket le tudják adni telefonon, emailben, illetve az Erodium rendszeresen keresztül. A patikában TAJ kártyájukkal, illetve személyi igazolványukkal tudják a gyógyszereket kiváltani. 
 • az Egészségházban jelenleg minden szakrendelés működik. Időpontot kell foglalni vagy a recepción, vagy az adott szakrendelésen.
 • az Egészségházba maszban, kézfertőtlenítést követően lehet jönni, ha megoldható kísérő nélkül
 • eddig nem tettünk rá nagy hangsúlyt, de úgy tűnik, hogy egyre jobban teret hódít az elektronikus térbe való lelet küldés, a papír alapú leleteket felváltva. Javasoljuk -akinek még nincs- ügyfélkapu létrehozását a Kormányhivatalban, ahonnan a leleteket, vizsgálati eredményeket, recept feltöltéseket lehet látni. 
 • nagyon fontos, hogy az adatbázisunk naprakészen frissítve legyen, ezért kérem Önöket, hogy akinek a címe, telefonszáma változott, az jelezze, mert nem mindegy, hogy Covid szűrésre hova küldjük ki a mentőszolgálatot.
védőoltásokkal kapcsolatban pár szó.
Rendelőnk védőoltás párti, mi javasoljuk mind a tüdőgyulladás elleni, mind az influenza elleni védőoltás beadását. Jelenleg a tüdőgyulladás elleni védőoltás recept felírása után a patikában lehet kiváltani (kb. 10.000 Ft). Az influenza elleni védőoltásnak két típusa van jelenleg. Az egyik - gyári nevén - 3Fluart, amely 3 komponensű, és az állam ingyen biztosítja mindenkinek, illetve van a  4 komponensű, melyet recepte írunk fel (ez kb. 5000 Ft). Az árak csak tájékoztató jellegűek.
Rendelőnkben a héten érkezett meg az állam által biztosított 3Fluart oltóanyag. A másik típusú injekció egyelőre még kereskedelmi forgalomban nincs. Ha a 4 komponensű injekciót szeretnék kérni, kérem, hogy telefonon, vagy emailben jelezzék, és felírjuk. A patika úgy tájékoztatott, hogy kb. október 20-tól várnak oltóanyagot.
Október 19-től megkezdjük az influenza elleni védőoltás beadását. Csak egyeztetett időpontba adunk oltást! 
Aki nem tud, vagy nem szeretne a rendelőbe bejönni, kérem jelezze, és egyeztetett időpontban felkeresem az oltással otthonában.
 
Covid járvánnyal kapcsolatban engedjenek meg pár szót.
Többször megkérdezik, hogy van-e Covidos betegünk. Igen van, több is volt, és szerencsére gyógyultak. Sok légúti beteg van, a panaszok alapján egy ellenőrző kérdéssor segítségével döntjük el, hogy ki tartható gyanúsnak, nekik kérünk tesztelést. Szinte minden rendelésen kérünk gyanús esetek miatt tesztelést, amit a mentőszolgálat munkatársai végeznek el. Az eredményt elektronikus térbe töltik fel, onnan tudja a páciens saját maga részére letölteni. Tudomásunk szerint egyenlőre egy kórházba utalt gyanús esetben sem igazolódott a koronavírus fertőzés. Betegeink otthoni karanténban gyógyultak. Az eljárásrend szerint a gyanús és a pozitív eseteket az NKK-nak jelentjük, pozitivitás esetén az NKK (ÁNTSZ) rendeli el a karantént, és a rendőrség munkatársai ellenőrzik. A mi feladatunk a tesztelések megszervezése, illetve folyamatos telemedicinális kapcsolattartás a  betegekkel. Amennyiben az otthoni karanténban a COVID panaszok romlanak, különös tekintettel a nehézlégzésre, úgy kórházi beutalás szükséges. Ilyen esetünk még nem volt.
 
Nagyon köszönjük a Családsegítő szolgálat munkáját. Eddig is számíthattunk rájuk, és úgy látjuk, hogy a következőkben is többször fogjuk segítő szándékukat igénybe venni. Aki tudja, vagy rá lehetősége kérjük adományával támogassa az Együtt-Egymásért Nyílt Közalapítványt Balatonalmádiban. Együttműködésüket ezúton is köszönjük!
 
Szeretnénk jelezni, hogy október 26 -27-én Nagy doktor úr szabadságon lesz, Dr. Hutvágner Andrea fogja helyettesíteni. Hosszabb szabadságot karácsonyig nem tervezünk, egy-egy nap várható, amikor felváltva megyünk el szabadságra.
 
Ha ezeken felül kérdésük van, forduljanak hozzánk bizalommal.
 
Vigyázzunk egymásra! 
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta és Dr. Nagy Sándor Péter 

 

2020.06.01.

Tisztelt Pácienseink!

 
Több dologról szeretnénk tájékoztatni Önöket.
 
Először is - és ez a legfontosabb - nagyon szépen köszönjük a járvány ideje alatt tanúsított együttműködésüket! Egyik napról a másikra kellett egy új helyzetben helytállni, amit - úgy gondolom -, hogy sikeresen teljesítettünk.
Szeretnénk megköszönni azt a sok segédeszközt, védőeszközt, amit Önöktől kaptunk. Köszönjük a sok érdeklődő telefont egészségi állapotunkról, a sok biztató jó szót! 
 
Az Operatív törzs és az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításának megfelelően május 4-től már fogadhatunk a rendelésen betegeket. Június 2-tól szeretnénk még jobban nyitni, mely részleteit szeretnénk ezúton megosztani Önökkel:
 • háziorvosi vizitre telefonos, vagy emailes időpont egyeztetés után lehet jönni ezután is
 • kérjük, hogy a kapott időpontot tartsák be, mert továbbra is kerülnünk kell a várótermi zsúfoltságot, tartani kell a 1.5 méteres távolságot egymástól
 • június 2-tól szabaddá tettük az online időpont foglalás lehetőséget az Erodium rendszerben 
 • kérjük, hogy időpont egyeztetés nélkül ne jöjjenek, természetesen ez alól a sürgős ellátást igénylő állapotok kivételt képeznek
 • rendszeresen szedett gyógyszereket továbbra is elektronikus úton írjuk fel. Programunk már lehetővé teszi, hogy segédeszközöket is elektronikusan írjuk fel, de akkor ezeket az eszközöket "csak" patikában lehet kiváltani, gyógyászati segédeszköz boltban nem. Ha ilyen igény lenne, - hogy a gyógyászati segédeszközt gyógyászati szaküzletben váltanák ki -, akkor azt kérjük előre jelezni, és akkor papír alapú receptet adunk ki. Házi oxigént használó betegeink részére az oxigén palackot továbbra is papír alapú recepten adjuk ki.
 • ha megoldható inkább emailben küldjék át gyógyszer igényüket, mert a sok telefon mellett időnkét előfordult, hogy nem történt meg a gyógyszer felírása. Kérjük, hogy a gyógyszer kiváltást a levél elküldése utáni munkanapra időzítsék. 
 • akut légúti panasz (pl. torokfájás, láz, orrfolyás, köhögés) vagy hasmenés hányinger esetén először telefonon hívjanak bennünket, és ez alapján mérlegeljük a sürgősséget, terápiás javaslatot adunk, illetve - kérés esetén - táppénzt indítunk
 • Egyéb, hirtelen fellépő súlyos panasz, mint mellkasi szorító fájdalom, fulladás, rohamosan romló hasi fájdalom, erős vérzés, súlyos baleset esetén azonnal a mentőszolgálatot értesítsék. Javasoljuk a "Válasszon okosan!" infografika megnézését, melyet a Magyar Orvosi Kamara és a Gyógyszerészeti Kamara állított össze (ez a honlapunkon megtalálható, illetve az Egészségházban is ki van téve az ügyelet előtti folyosóra), mely segít annak az eldöntésében, hogy az adott panasz milyen ellátási szintet igényel.
 • kérjük, hogy az Egészségházba belépve szájmaszkot viseljenek, illetve a rendelői ajtónknál kihelyezett alkohol alapú kézfertőtlenítőt használják
 • az Egészségház, illetve a mi kérésünk is az, hogy ha megoldható, akkor kísérő nélkül keressék fel rendelőnket
 • június 2-tól már hosszabbítjuk a lejárt vezetői engedélyeket, kiállítjuk a lejárt közgyógyellátási igazolványhoz szükséges nyomtatványt
 • június 2-tól már folytatjuk az új páciensek felvételét a praxisba, előzetes telefonos időpont foglalás után
 • igény szerint továbbra megyünk házhoz, ha szükséges.
Június 11, 12-én (csütörtök, péntek) szabadságon leszek, Nagy doktor úr egyedül fog rendelni. A nyári szabadságolásokat még nem terveztük meg. Valószínűleg fogunk orvostanhallgatókat fogadni, bár kevesebbet, mint tavaly. 
 
Szeretnénk az adatbázisunkat frissíteni, így kérjük, hogy akinél lakcím, vagy telefonszám változás történt, az kérjük írja meg ezeket az adatokat. 
 
Az Egészségházban lassan a szakrendelések is elindultak. Egyelőre még nincs konkrét információnk, hogy szemészet mikortól lesz, illetve, hogy az UH vizsgálatok mikortól indulnak be. Jó hír, hogy már két nőgyógyász kolléga is rendel Almádiban, így a pénteki nap mellett kedd délután is van rendelés. Pontosabb információért kérjük, hogy hívják a recepciót, illetve nézzék az Egészségház honlapját.
Május hónaptól az Egészségházba érkezéskor egy előszűrés történik (légúti panaszra történő kikérdezés, illetve hőmérséklet ellenőrzés), majd TAJ szám alapján rögzítve lesz az Egészségházban való megjelenés. Kérjük, hogy a TAJ kártyájuk minden alkalommal legyen Önöknél.
 
Amennyiben olyan vizsgálatra kell menniük, amihez vinni kell negatív COVID-19 eredményt, akkor hívjanak, és elmondom, hogy mi a teendő.
 
Szeretnénk megköszönni a Családsegítő Szolgálat munkáját, amit a járvány helyzet alatt a idős-, illetve a rászoruló emberek felé nyújtottak. Köszönjük a helytállásukat!
 
A pünkösdi hosszú hétvégére kívánunk kellemes pihenést mindenkinek!
 
A honlapon feltüntetett elérhetőségeinken továbbra is elérhetők vagyunk. Keressenek bennünket bizalommal!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta és Dr. Nagy Sándor Péter  
 

 

2020.05.03.

Tisztelt Páciensek!

 
Ahogy már biztosan a médiából értesültek róla, május 4-től mind a magán-, mind az állami egészségügyi ellátás újra indul. 
Ezzel kapcsolatban szeretnénk pár információt megosztani Önökkel rendelési rendünkhöz kapcsolodóan:
 • továbbra is telefonos megkeresés a fő alapja az ellátásnak
 • TELEFONON EGYEZTETETT IDŐPONTBAN LEHET CSAK rendelésre jönni, időpontokat negyed óránként adunk a rendeleti szabályozás szerint
 • arcmaszk további viselését kérjük
 • e-receptre írunk továbbra is gyógyszereket
 • gyógyászati segédeszköz e-receptre írása május 4-től lehetséges
 • várakozás során kérjük tartsák be a egymástól a 1.5 méteres távolságot
Még egyelőre nincs információnk, hogy az Egészségházban a szakrendelések hogyan indulnak újra, kérjük kövessék az Egészségház honlapját, vagy érdeklődjenek a recepción. 
 
Kérdéseikkel a megszokott elérhetőségeinken elérhetők vagyunk.
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter

 

2020.03.29.

Tisztelt Pácienseink!

 
Szeretnénk az elmúlt hét tapasztalatait megosztani Önökkel!
 
Az előző héthez képest ezen a héten elindult a koronavírus fertőzésre gyanús betegek virológiai tesztelése a mentőszolgálat segítségével. Sajnos nincs annyi tesztvizsgálati lehetőség, hogy mindenkit (beleértve magunkat is) teszteljünk, csak a gyanús eseteket tudjuk a mentőszolgálat felé leadni. Több ilyen esetben kértünk tesztvizsgálatot, de  - egyenlőre - eredmény nincs. 
Hatósági karanténban nincs betegünk, viszont önkéntes karanténban több páciensünk tartózkodik.
Mi szeretnénk a tesztek számát növelni, de egyenlőre ehhez a feltételek nem adottak. 
 
Nagyon köszönjük Önöknek a korrekt együttműködést! Köszönjük, hogy élnek a telefonos és emailes lehetőségeinkkel. Kérjük, hogy továbbra is használják ezeket az eszközöket panaszaik tolmácsolására, amennyiben szükséges a rendelő felkeresése, akkor időpontot fogunk biztosítani. Kérjük, hogy a rendelőbe maszkkal, illetve gumikesztyűben jöjjenek.
 
Laborba azon betegek, akik aktív onkológiai kezelésben, haematológiai, nefrológiai kezelésben, illetve biológiai kerzelésben részesülnek mehetnek. Ugyanígy a kismamák vérvétele is folytatódik. Vérvétel előtt a laborral egyeztetni kell időpontot, ezért kérem, hogy hívják a 88/ 599-930 számot, és a kolléganővel egyeztessenek. 
Akik Syncumart, vagy Marfarint szednek INR ellenőrzés végett szintén mehetnek vérvételre, de előtte hívjanak fel, mert csak sürgősségi beutalóval lehet menni. 
 
Fül-orr-gégészetre továbbra is csak telefonos megbeszélés után lehet menni, így kérem, hogy aki oda szeretne menni, az hívja a 88/ 599 -934 számot. 
 
Kaptunk kérdéseket a hidroxi-klorokin (hydroxi-chloroquin) nevű gyógyszerrel kapcsolatban, a kormányzati tájékoztatót követően. A szer Magyarországon törzskönyvezve nincs. Patikus tájékoztatott, hogy gyógyszertári forgalomban sincs. Egy más formája, a klorokin-foszfát Delagil néven létezik, ez egy malária elleni gyógyszer, de reumatológiai, autoimmun indikációban is adható. Azonban a patikus elmondása szerint hiánycikk, nem beszerezhető. Ha a hatósági engedélyt megkapja, akkor az annak megfelelő indikációban fel tudjuk majd írni. 
 
Legfőbb védekezésnek továbbra is a maszk és a gumikesztyű viselését, illetve a szeparációt tartjuk. Kérjük, hogy otthonaikat csak szükség esetén hagyják el, akkor szájmaszkot, és gumikesztyűt viseljenek. 65 év feletti pácienseink az otthonaikat ne hagyják el, őket hozzátartozóik lássák el élelmiszerrel, gyógyszerrel.
Ha szükséges a Családsegítő szolgálat diszpécser vonalát hívják fel, és kérjenek segítséget (88/ 542-552, 88/ 542- 554).
 
Kérjük kövessék az Almádia fórumon Polgármester Úr intézkedéseit, beszámolóit. Polgármester Úr segítségével a héten az alapellátó egészségügyi szolgáltatók fertőtlenítőszerhez, szájmaszkhoz, egyszer használatos ruhához jutottak. Köszönjük az Önkormányzat segítségét!
 
Nem tudjuk, hogy meddig fog ez az állapot fennállni, ez most mindenkitől felelős hozzáállást kíván!
Kérjük mindenki türelmét, és megértését, kérünk mindenkit, hogy a szabályokat tartsák be!
 
Vigyázzunk Egymásra!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, és Dr. Nagy Sándor Péter 

 

2020.03.22.

Tisztelt Pácienseink!

 
Szeretnénk az elmúlt hét tapasztalatait megosztani Önökkel!
 
Március 16-tól a kialakult járvány helyzet miatt, a kormány utasítása szerint módosítottuk rendelésünket. Pácienseket nem fogadunk, az ellátás távmedicinával történik. 
Szeretnénk újból megköszönni Önöknek az együttműködést. Ahogy kértük rendelői megjelenés előtt telefonálnak, és megbeszélést követően az jön a rendelőben, akit mindenképpen látnunk kell. A telefonon történő anamnézis felvétel, tanácsadás, terápiás javaslat adása zökkenőmentesen működött. Mellékletként az EMMI által rendelkézésünkre bocsájtott tájékoztató pdf-et mellékeljük.
Szeretnék elnézést kérni azon páciensektől, akiknek nem került felírásra a gyógyszerük, és ezért kétszer kellett a patikáknál sorba állniuk. Naponta rengeteg telefont kaptunk gyógyszer felírásra, vagy panasz miatt, sajnos előfordult, hogy nem jegyeztem fel a kérést, így elmaradt a felírást. Kérem, hívjanak, és pótolni fogom. 
 
Az ügyeleti ellátás is zökkenőmentesen működik. Az almádi lakosok élnek a telefonos elérhetőséggel, és hívják az ügyeletes orvost. A személyes ellátás során változtatásokat vezetett be az ügyelet vezetősége. A bejárati ajtó zárva van, csengővel kell jelezni, hogy ügyeletre jöttek. Az ablaknál kérdezzük meg, hogy milyen panasszal jöttek az ügyeletre, itt döntjük el, hogy szükséges-e vizsgálat, tanácsadás, vagy recept kiadás. Az ellátási időt is maximáltuk 5-7 percre. 
 
A Egészségház honlapján folyamatosan tudnak tájékoztatást kapni a szakrendelésekről. Szemészet, belgyógyászat, röntgen, és UH nincs. Labor csak sürgősségi beutalóval. Dr. Síró Edit fül-orr-gégész kolléganő azt kéri, hogy mielőtt felkeresnék őt, hívják fel a rendelőt, száma: 88/ 599-934.
 
Kérünk mindenkit maradjon otthonában, ha kimennek az utcára kerüljék a kontaktokat, ha szükséges szájmaszkot, gumikesztyűt vegyenek fel. 65 év feletti betegeink egyáltalán ne menjenek sehová, őket a hozzátartozók lássák el élelmiszerrel, gyógyszerrel. Akinek nincs elérhető közelségben hozzátartozó, az kérem jelezze a Családsegítő Szolgálat vonalán (88/ 542-552, 88/ 542-554). és ők segíteni fognak.
Kaptunk mi is telefonokat, hogy szívesen segítenének rászoruló embertársainkon. Kérjük őket is, hogy a Családsegítő vonalán jelezzék ezen szándékukat, hogy egy kézben legyenek a rászorulók, és a segítők.
Amennyiben - a jelen helyezet miatt - rászoruló egyénnél financialis ok merülne fel a gyógyszer kiváltás elmaradása tekintetében, az kérem jelezze felénk, mert erre is kaptunk megkeresést, hogy 1 havi gyógyszer költséget átvállalnák. 
 
Munkánkat együttműködve végezzük az Önkormányzattal, a szociális szférával, a patikákkal. Köszönjük az ő helytállásukat is. Köszönjük polgármester úrnak, hogy kézfetőtlenítő, védőeszközök beszerzésében a segítségünkre volt.
 
Nem tudjuk, hogy meddig fog tartani a járvány, a mostani adatok szerint még több megbetegedés várható. Kérjük, hogy továbbra is, csak telefonon, vagy emailben keressék rendelőnket a személyes megjelenést kerüljék. Elérhetőségeink a honlapon megtekinthetők.
 
Jó egészséget kívánunk!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta és Dr. Nagy Sándor Péter 

 

2020.03.18.

Tisztelt Páciensek!

 
A következőkről szeretnénk tájékoztatni Önöket:
 • az Egészségházban e hónapban szemészeti, és belgyógyászati szakrendelés nincs. Továbbiakról az Egészségház honlapjáról kaphatnak naprakész információkat.
 • a laborba sürgősségi beutalóval lehet csak menni
 • táppénzes papírt nem adunk ki, hanem megadott email címre elküldjük
 • külföldről hazaérkező pácienseinket, vagy hozzátartozójukat kérjük, hogy 2 hétre vonuljon önkéntes karanténba. Ezen idő alatt kérjük, hogy hozzátartozójukkal kerüljenek mindennemű kapcsolatot, érintkezést.  Az élelmiszereket, illetve egyéb termékeket biztosítsák a számukra. Amennyiben légúti tüneteket észlelnek a karantén alatt, akkor kérjük, hogy ezt jelezzék felénk. Két hét letelte után már lehet érintkezni a családtagokkal. Az önkéntes karanténról minket nem kötelező tájékoztatni, de aki megteszi, azokat a rendelői programunkban rögzítjük.
 • a Balatonalmádi Szociális Központ megkezdte díszpécser szolgáltatását, naponta 8 és 14 óra között. Kérik azon 70 év felüliek jelentkezését, akiknek élelmiszer vagy gyógyszer beszerzési nehézsége van, illetve kérik, hogy ezeken a számokon jelezzék, ha tudnak ilyen személyről. Díszpécser számok: 88/ 542-552, 88/ 542-554.
Nagyon köszönjük az Önök megértő, és fegyelmezett hozzáállását amit az elmúlt napokban tapasztaltunk. Hétfői napon 102 esettel foglalkoztunk, melynek nagy része receptírás volt. Rendelőnkben kb. 10  beteg volt. Kérjük, hogy továbbra is vegyék komolyan a rendelkezéseket. Telefonon, és emailben a rendelkezési időben folyamatosan elérhetők vagyunk. Doktor úr március 23-án szabadságon lesz, de én, illetve Hutvágner Andrea doktornő elérhetőek leszünk.
Kérjük, hogy tájékoztató leveleinket továbbítsák olyan hozzátartózójuknak, akik nem kapják meg hírlevelünket! Köszönjük ebben segítségüket!
 
Vigyázzanak Magukra!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta

 

2020.03.15.

Tisztelt Páciensek!

 
A rendkívüli helyzetre való tekintettel pár változtatásról szeretnénk Önöket tájékoztatni.
Szeretnénk mindenkit nyugalomra inteni, az országos eljárásrend alapján, az országos és a balatonalmádi Operatív Törzs utasításait követve, a Tisztiorvosi Szolgálattal, illetve a többi háziorvos kollégával együtt működve alkalmazzuk a járványügyi intézkedéseket a járvány kontrollálatlan terjedésének megakadályozása érdekében.
 
Ezen időszakok sajnos fájdalmas döntések meghozatalát igénylik mindannyiunktól.
 
A következőket szeretnénk kérni:
 • Koronavírus fertőzés gyanúja esetén kérjük, hogy NE JÖJJENEK a rendelőben, hanem telefonon szóljanak nekünk, vagy a megadott zöld-számok egyikén:  80/ 277 -455, 80/ 277 - 456. Koronavírus fertőzés gyanúja abban az esetben merül fel, ha az illető járt fertőzött területen a tünetek megjelenése előtti 14 napban vagy KÖZVETLEN KAPCSOLATBAN (azaz 2 méteren belül több mint 15 percig) volt koronavírus pozitív személlyel.
 • Március 16-tól két hónapra az internetes időpont foglalást szüneteltetjük.
 • Amennyiben tervezik a rendelőt felkeresni, előtte kérjük, hogy telefonáljanak. Próbálunk időpontot adni, hogy a rendelői várakozást a minimálisra csökkentsük. 
 • Egységesen a többi háziorvos kollégával együtt, kérjük, hogy a 65 éves kor feletti személyek maradjanak otthon, otthonukat ne hagyják el!
 • Táppénzt (azaz keresőképtelennek nyilvánítást) jogszabály szerint csak fennálló betegség esetén áll módunkban adni, illetve akkor, ha erre vonatkozó utasítást kapunk az illetékes szervektől. Tehát panaszok nélküli házi karantén idejére táppénz nem jár az aktuális szabályozás szerint.
 • Kérjük azon pácienseinket, akiknek más ok miatt táppénz igényük lenne, azok leleteiket elektronikus módon juttassák el nekünk, és a táppénzt elindítjuk.
 • Folyamatosan táppénzen lévő páciensek esetén a táppénzes papírt kiadjuk, csak kopogjanak be.
 • Recept íratás miatt NE KERESSÉK rendelőnket, hanem emailben, vezetékes vagy mobil telefonon kérjük jelezzék gyógyszer igényüket, és elektronikusan felírjuk. Antibiotikumot "automatikusan" nem áll módunkban felírni, ezt csak vizsgálatot követően írunk fel. Receptet nem fogunk papír alapon kiadni, nem fogunk receptet, vagy egyéb dokumentumot a portán leadni. A EMMI módosította szabályát: „Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.”
 • Az otthoni beteglátogatásokat egyelőre felfüggesztjük, amennyiben igény lenne akut betegség miatt, kérjük telefonon jelezzék.
 • Amennyiben beutalóra lenne szükség, azt kérjük, hogy jelezzék felénk. 
 • Hivatalos okmányok (pl. gépjárművezetői vagy hajóvezetői jogosítvány, fegyverviselési engedély) a Kormányrendelet alapján lejárat után is érvényben maradnak ezen rendkívüli időszakra, ezért ezek hosszabbításával nem foglalkozunk.
 • A rendelői vizsgálatot, ellátást minimalizálni fogjuk, így most lelet magyarázatra, illetve szűrővizsgálat miatti kockázatbecslésre nem lesz lehetőség.
 • Akinek szűrővizsgálat miatt labor beutalót adtunk ki, és az elkövetkező hetekre van időpontja, azokat most kérjük, hogy halasszák. Későbbiekben segíteni fogunk, hogy a vizsgálat minél előbb meglegyen, de most ne álljanak be a sorba. 
 • A szakrendelők egyelőre fogadnak betegeket, de kérjük, az Egészségház honlapját kövessék, ott fognak tájékoztatást adni ha módosul bármelyik rendelési idő. 
 • Kérjük, hogy mindenki a saját háziorvosát keresse fel, vagy vegye fel vele a kapcsolatot! Elérhetőségeink folyamatosan élnek, a honlapunkon megtalálhatóak.
 • Az ügyeletet csak indokolt esetben keressék fel, telefonos elérhetősége: 88/ 412 -104. 
 • Honlapunkon folyamatosan frissíteni fogjuk a tudnivalókat, illetve a változásokról is fogunk tájékoztatást adni.
Kérjük mindenki megértését, türelmét. Hasonló helyzet még nem volt, egyelőre mi is most tapasztaljuk ki, hogy mivel, és hogyan tudjuk a legjobban Önöket ellátni, és közben magunkra is figyelni!
Bármilyen kérdésük van kérjük, hogy keressenek bennünket elérhetőségeinket!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta, Dr. Nagy Sándor Péter

 

 

2020.03.01.

Tisztelt Páciensek!

 
Több információt szeretnénk megosztani Önökkel.
 
December óta nem jelentkeztünk hírlevelünkkel.
Először is szeretnénk újból megköszönni Önöknek azt a sok adományt, amit karácsonykor kaptunk. 
Szeretnénk Önökkel megosztani Dr. Sajnos Ildikó intézményvezető levelét, melyben megköszönte az összegyűlt élelmiszereket. Mi úgy gondoljuk, hogy ez Önöknek szól, hisz ez Önök nélkül nem valósulhatót volna meg.
 
Március hónapban módosul rendelési időnk, szerdánként 13-tól 16-ig, csütörtökönként 09-től 12-ig fogunk rendelni. Erről tájékoztatást a honlapunkon, és a hirdető táblán is fognak találni. 
Március 4-én, 13-án, és 23-án Nagy doktor úr szabadsága miatt helyettesítés lesz. Rendelési időt a honlapra kiírjuk.
 
Március elejétől bővül eszközállományunk. Sikerült praxisunknak beszereznie egy boka-kar index mérőt, mellyel az alsó végtagi ütőérszűkületet tudjuk szűrni. A mérőeszköz beszerzéséhez külön köszönjük egyik páciensünk segítségét! 
 
Szeretnénk pár szót megosztani Önökkel a koronavírussal kapcsolatban.
Több érdeklődő telefont, emailt kaptunk már a témával kapcsolatban. Az ÁNTSZ-től, az Orvosi Kamarától folyamatosan kapjuk a tájékoztatásokat, illetve az utasításokat, hogy mi a teendő gyanús esetek esetén. 
Szeretnénk mindenki nyugalomra inteni, egyelőre koronavírussal fertőzött beteg nem volt a rendelőnkben. Pár influenzás beteg volt már, de ezeket is inkább influenzaszerű megbetegedéseknek mondanánk. 
Akinél felmerül az influenza gyanúja kérjük, hogy maradjon otthon, és jelezze ezt felénk. Táppénzt tudunk indítani. 
Kezdetben tüneti szereket javaslunk, így mindenképpen legyen otthon többfajta lázcsillapító, pl. paracetamol tartalmú, illetve metamizol tartalmú (ez az Algopyrin, mely újból kapható recept nélkül). C-vitamin, torokfertőtlenítő, szükség esetén köptető javasolt. Otthoni izoláció javasolt, illetve kerüljük a nagy tömegeket, bevásárló központokat. Amennyiben szükséges házhoz ki tudunk menni. Antibiotikumot felülfertőzés esetén adunk.
Felhívjuk a figyelmüket a fokozott higiéniára. Fontos a gyakori kézmosás, a helységek szellőztetése, a gyakran használt eszközök tisztítása (pl. kilincsek, klaviatura, stb.). 
Nekem nincs Facebook-om, de láttam az Almádiinfot, ahol Polgármester Úr nyilatkozott a koronavírussal kapcsolatban. A kihelyezett kézfertőtlenítőket használják.
Ha recept írás miatt keresnék fel rendelőnket, de nem szeretnének "influenzás" betegek közé jönni, akkor szóljanak és elektronikusan felírjuk a rendszeresen szedett gyógyszereket, de csak, akkor ha már aktuális az írásuk. Vagyis, ha még van egy havi adag gyógyszerük, akkor még nem tudunk újabb 3 havi mennyiséget írni. Erre vonatkozó megkeresést is kaptunk, hogy még több havi gyógyszert írjunk fel, de ezt nem tehetjük meg, a koronavírus miatt a gyógyszer felírási szabályok nem változtak. 
Amennyire lehet próbálok időpontot adni, hogy ne kelljen lázasan, köhögösen kint sokat várni, de nem mindig tudom ezt biztosítani. Azon páciensek, akik esetleg külföldről jöttek haza, gyanús, hogy esetleg fertőzöttek lehetnek, azok mindenképpen szóljanak telefonon!
 
Tisztelettel: Soósné Brigitta